Shokoladli yoriq pechenyelar

Shokoladli yoriq pechenyelar

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Bu pechenyelar ustidagi yoriq naqshlari tufayli ham juda chiroyli, ishtahaochar ko’rinishga ega. Bunday go’zallikni tayyorlash esa hech qanday qiyinchilik tug’dirmaydi. Shokoladni sevuvchilar uchun esa bu retsept – topilmadir!

Ichi yumshoqqina-yu, usti qarsildoq bu shokoladli pechenyelar hech kimni befarq qoldirmaydi.

Masalliqlar:

1 ta tuxum
75 gramm shakar
50 gramm qora shokolad
10-20 gramm sariyog'
100-150 gramm un
belab olish uchun shakar upasi
Qadam 1
Tugllandi

Tuxum shakar bilan oqargunicha ko'pirtiriladi.

Qadam 2
Tugllandi

Shokolad sariyog' bo'lakchalari bilan suv bug'ida yoki mikrato'lqinli pechda eritiladi.

Qadam 3
Tugllandi

Shokoladli aralashma biroz sovutiladi, tuxumli massaga qo'shiladi va yaxshilab aralashtiriladi.

Qadam 4
Tugllandi

Ustidan un solinadi va yana aralashtiriladi.

Qadam 5
Tugllandi

Tayyor xamir choy qoshiq yordamida olinib, shakar upasi solingan likopchaga belab olinadi.

Aylana shaklchalar berib, yog'langan qog'oz to'shalgan patnislarga terib chiqiladi.

Qadam 6
Tugllandi

180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 15-20 daqiqa davomida pishirib olinadi.

Pishish jarayonida pechenyelar bir oz kattalashadi, ustida yoriqchalar paydo bo'ladi va uyingizni shokoladning xushbo'y iforiga to'ldiradi.

Yangi yil dasturxoningizda mazali retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga a'zo bo'lishni unutmang.

  • 30 daqiqa
  • O’rtacha
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

1 ta tuxum
75 gramm shakar
50 gramm qora shokolad
10-20 gramm sariyog'
100-150 gramm un
belab olish uchun shakar upasi
oldingi
Zanjabilli tort
keyingi
Videoretsept: qiyma kabob

Fikringiz