Osiyocha uslubda tayyorlangan salat
Masalliqlar:
-
500 gramm mol go'shti
-
250 gramm bulg'or qalampiri
-
150 gramm bodring
-
100 gramm pomidor cherry
-
100 gramm pekin karami
-
50 gramm petrushka yoki kashnich
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
2 choy qoshiq kunjut
-
Aralashmasiga:
-
2 osh qoshiq soya qaylasi
-
1 osh qoshiq balzamli sirka
-
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
0.5 choy qoshiq tuz
-
0.5 choy qoshiq shakar
Yo’nalishlar
Juda mazali, bir vaqtning o’zida ham yengil, ham to’yimli bo’lmish bu salat Osiyo oshxonasiga mansub bo’lib, bemalol kechki ovqat o’rnini bosa oladi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 50 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
500 gramm mol go'shti | |
250 gramm bulg'or qalampiri | |
150 gramm bodring | |
100 gramm pomidor cherry | |
100 gramm pekin karami | |
50 gramm petrushka yoki kashnich | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
2 choy qoshiq kunjut | |
Aralashmasiga: |
|
2 osh qoshiq soya qaylasi | |
1 osh qoshiq balzamli sirka | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
0.5 choy qoshiq tuz | |
0.5 choy qoshiq shakar |
Mol go'shtini qaynatib olamiz, sovutib, somoncha shaklida to'g'rab olamiz.
Bulg'or qalampiri va bodringni ham somoncha shaklda to'g'raymiz.
Pomidorchalarni to'rtga bo'lib olamiz.
Pekin karamini yuvib quritamiz, qattiq joyini ajratib olib, yupqa somoncha shaklda to'g'rab olamiz.
Aralashmasiga soya qaylasi, balzamli sirka, o'simlik yog'i, shakar va tuzni solamiz. Aralashtiramiz, ta'bga qarab achchiq qalampir solsak ham bo'ladi.
Idishga to'g'ralgan sabzavotlar va go'shtni solamiz, aralashmani quyib, yaxshilab aralashtirib olamiz. ustini oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopib, 30-40 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.
So'ng to'g'ralgan karam va ko'katlarni soli aralashtiramiz, ustidan kunjut sepib, dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
500 gramm mol go'shti | |
250 gramm bulg'or qalampiri | |
150 gramm bodring | |
100 gramm pomidor cherry | |
100 gramm pekin karami | |
50 gramm petrushka yoki kashnich | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
2 choy qoshiq kunjut | |
Aralashmasiga: |
|
2 osh qoshiq soya qaylasi | |
1 osh qoshiq balzamli sirka | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
0.5 choy qoshiq tuz | |
0.5 choy qoshiq shakar |