fbpx
Yeryong’oqli havodor pechenye

Yeryong’oqli havodor pechenye

Masalliqlar:

  • asosi uchun

  • kremi uchun

Yo’nalishlar

Merenga – bu yengil, havodor va juda mazali yegulik bo’lib, bugun biz bunday og’izda eriydigan pechenyeni qanday tayyorlashni ko’rsatamiz.

Ushbu pechenye merenga va yeryong’oq bo’laklaridan tayyorlanadi.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 12 000 so’m. *

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
asosi uchun
3 ta tuxum oqi
75 gramm shakar
75 gramm shakar upasi
50 gramm yeryong'oq
kremi uchun
80 gramm yumshatilgan sariyog'
80 gramm quyultirilgan sut
0,5 choy qoshiq vanil shakari
Qadam 1
Tugallandi

Asosini tayyorlab olamiz:

Shakarni shakar upasi bilan aralashtiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Idishda tuxum oqini ko'pirtirib, ko'pirtirishda davom etgan holda shakar va shakar upasili aralashmani solamiz va qattiq pik holatiga kelgunicha ko'pirtiramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Pergament qog'ozi bilan qoplangan gaz pechi patnisiga konditer qog'ozi va nasadka yordamida merengalarni qo'yib chiqamiz.

Qadam 4
Tugallandi

100 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 1,5 soatga yuboramiz. Merengani gaz pechida sovutamiz.

Maslahat: tayyor merenga quruq bo'lishi lozim.

Qadam 5
Tugallandi

Merengani katta uvoq shaklida maydalaymiz.

Qadam 6
Tugallandi

Yeryong'oqni tozalab, tahminan grechka kattaligida maydalaymiz.

Qadam 7
Tugallandi

So'ngra maydalangan yeryong'oqni merenga uvog'iga qo'shib, aralashtiramiz.

Qadam 8
Tugallandi

Krem tayyorlaymiz:

Xona haroratida yumshatilgan sariyog'ni quyultirilgan sut va vanil shakari bilan tahminan 2-3 daqiqa ko'pirtiramiz.

Qadam 9
Tugallandi

So'ngra kremni merengaga solib, aralashtiramiz.

Maslahat: kremni oz-ozdan solib, aralashtirib ko'ramiz va yopishqoqligiga qaraymiz, kamroq krem ketishi ham mumkin.

Qadam 10
Tugallandi

Hosil bo'lgan massadan dumaloqlar yasaymiz. Bitta dumaloqchaga tahminan 1,5 choy qoshiq massa ketadi.

Qadam 11
Tugallandi

Dumaloqchalarni yopishqoq plyonka bilan o'ralgan yassi do'skaga joylashtirib, 1 soatga muzlatgichga yuboramiz.

Qadam 12
Tugallandi

So'ngra har bir pechenyeni kokos qirindisi yoki merenga uvog'iga burkab olamiz. Tayyor pechenyelarni muzlatgichda saqlash kerak.

Yoqimli ishtaha!

  • 2 soatdan ko'proq
  • Portsiya 16
  • O’rtacha
  • 100 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
asosi uchun
3 ta tuxum oqi
75 gramm shakar
75 gramm shakar upasi
50 gramm yeryong'oq
kremi uchun
80 gramm yumshatilgan sariyog'
80 gramm quyultirilgan sut
0,5 choy qoshiq vanil shakari
oldingi
Videoretsept: tvorogdan tayyorlangan xamirturushsiz kulich
keyingi
Videoretsept: pasxa keksi

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.