Xuddi qo’ziqorindek baqlajonlar
Masalliqlar:
-
2 kilo baqlajon
-
6-7 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
1 bog' shivit
-
200 millilitr o'simlik yog'i
-
Marinadiga:
-
2 litr suv
-
2 osh qoshiq tuz
-
2 osh qoshiq shakar
-
2 osh qoshiq 70% sirka
-
8 ta qora murch donachalari
-
ta'bga qarab lavr yaprog'i
-
8 dona gvazdika
Yo’nalishlar
Baqlajondan tayyorlaniladigan salatlar va gazaklar juda sevimli bo’lib, ularni tayyorlash ham umuman qiyinchilik tug’dirmaydi. Qo’ziqorin ta’mli baqlajonlar yoz faslidagi eng sevimli yeguligiga aylangan.Bu baqlajonlarni tayyorlashda ko’p vaqt ham, mablag’ ham sarf qilinmaydi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 8 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
2 kilo baqlajon | |
6-7 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 bog' shivit | |
200 millilitr o'simlik yog'i | |
Marinadiga: |
|
2 litr suv | |
2 osh qoshiq tuz | |
2 osh qoshiq shakar | |
2 osh qoshiq 70% sirka | |
8 ta qora murch donachalari | |
ta'bga qarab lavr yaprog'i | |
8 dona gvazdika |
Qozonga suv va marinadga kerakli barcha ziravorlarni solamiz. Qaynash darajasiga keltiramiz.
Baqlajonlarni yuvib, po'stini archamiz va 1-1,5 sm kattaalikda xohlagan shaklda to'g'rab olamiz.
Baqlajonlarni qaynayotgan suvimizga solib, 4-4,5 daqiqa qaynatamiz.
So'ng olovdan olib, chovliga solib, ortiqcha suvidan xalos qilamiz.
Sarimsoqpiyoz va shivitni mayda to'g'rab, sovigan baqlajonlar ustidan solamiz. O'simlik yog'ini ham quyamiz.
Masalliqlar:
2 kilo baqlajon | |
6-7 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 bog' shivit | |
200 millilitr o'simlik yog'i | |
Marinadiga: |
|
2 litr suv | |
2 osh qoshiq tuz | |
2 osh qoshiq shakar | |
2 osh qoshiq 70% sirka | |
8 ta qora murch donachalari | |
ta'bga qarab lavr yaprog'i | |
8 dona gvazdika |