fbpx
Tovuq va qo’ziqorinli pirog

Tovuq va qo’ziqorinli pirog

Masalliqlar:

  • Qiymasiga:

Yo’nalishlar

Usti yumshoqina xamir, ichi esa sersuv va tobida pishgan tovuqli mana bunday pirog katta-yu kichikni birdek lol qoldirishi aniq.

Bunday pirogning ko’rinishi ham juda antiqa bo’lib, tayyorlash jarayoni esa umuman qiyinchilik tug’dirmaydi.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 43 000 so’m sarf qilinadi.

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
500 gramm tayyor oshirma xamir
Qiymasiga:
300 gramm tovuq filesi
bir nechta shoxcha ko'k piyoz
300 gramm shampinyon
100 gramm pomidor cherry
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
bir nechta shoxcha petrushka
1 dona tuxum
15 gramm sariyog'
1 osh qoshiq un
1 osh qoshiq 15-20 % li smetana
1 choy qoshiq xantal
100 millilitr suv yoki bulyon tovuqli
ustiga sepish uchun kunjut
Qadam 1
Tugallandi

Tovaga sariyog'ni solib eritamiz. Tovuq go'shtini mayda to'rtburchak qilib to'g'raymiz va tovaga solib, qovurib olamiz. Tuz va murch sepamiz. To'g'ralgan ko'k piyozni ham solib, aralashtirib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Tovuq go'shti ustidan to'g'ralgan qo'ziqorinni solamiz. Aralashtirib, 1 daqiqa o'tganidan so'ng esa smetana, xantal va tovuqli bulyon(suv)ni ham solamiz. 1-2 daqiqa dimlab, so'ng unni qo'shamiz va quyuqlashguniga qadar dimlab pishiramiz.

Aralashmamizni qolipga solib chiqamiz. Bizlar buning uhcun aylana shakldagi, 26 sm kattalikda bo'lgan qolipdan foydalandik.

Qadam 3
Tugallandi

Xona haroratida yumshagan xamirni olib, qolipdan sal kattaroq qilib yoyib olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Xamirni qolipdagi qiyma ustidan solib, chetlarini pastga buklab chiqamiz. Xamir pishirsh jarayonida ko'tarilib ketmasligi uchun esa ustki bir nechta qismini pichoq yordamida tilib chiqamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Pirog ustidan tuxum surtib, kunjutdan sepamiz va 190-200 C darajda qizigan pechda 20 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Yoqimli ishtaha!

Muallif: Sitora

  • 40 daqiqa
  • Portsiya 6
  • O’rtacha
  • 190-200 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
500 gramm tayyor oshirma xamir
Qiymasiga:
300 gramm tovuq filesi
bir nechta shoxcha ko'k piyoz
300 gramm shampinyon
100 gramm pomidor cherry
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
bir nechta shoxcha petrushka
1 dona tuxum
15 gramm sariyog'
1 osh qoshiq un
1 osh qoshiq 15-20 % li smetana
1 choy qoshiq xantal
100 millilitr suv yoki bulyon tovuqli
ustiga sepish uchun kunjut
oldingi
Nonushtabop tuxumli skrembl
keyingi
Lavashli shtrudel

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.