fbpx
Xamirturushli quymoqchalar

Xamirturushli quymoqchalar

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Xamirturush solib pishiriladigan do’mboq quymoqchalar retsepti bilan tanishib oling. Buning uchun esa juda ham oddiy bo’lgan, barchaning ro’zg’orida bor masalliqlardan foydalaniladi.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 5 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

480 millilitr iliq suv
480 gramm un
25 gramm shakar
7 gramm quruq xamirturush
1 dona kichikroq tuxum
1/3 choy qoshiq tuz
qovurish uchun o'simlik yog'i
Qadam 1
Tugallandi

Kattaroq idishga iliq suv quyib, tuz va shakarni sepamiz. Tuz va shakar erigunga qadar venchikda aralashtirib turamiz. Quruq xamirturushni solib, yana bir bor aralashtirib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Tuxum va unni yarmini solib, aralashtirib olamiz.

So'ng qolgan unni ham solib, yaxshilab aralashtirib olamiz. Xamir quyuq bo'lib, venchikdan oqishi qiyinroq kechadi.

Qadam 3
Tugallandi

Xamirni ustini yopib, 1 soatga iliq joyga olib qo'yamiz.

So'ng yana bir marotaba aralashtirib, yana 30 daqiqaga tindirib qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Tovaga yog' solib qizdiramiz. Qoshiqda xamirdan quyib, qopqog'ini yopamiz va past olovda ikkala tomonini ham qizartirib qovurib olamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

480 millilitr iliq suv
480 gramm un
25 gramm shakar
7 gramm quruq xamirturush
1 dona kichikroq tuxum
1/3 choy qoshiq tuz
qovurish uchun o'simlik yog'i
oldingi
Har xil rangli chuchvaralar
keyingi
Videoretsept: «Nafis» salati

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.