Quruq mevalar solib pishirilgan oshirma pirog
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
250 millilitr sut
-
8 gramm quruq xamirturush
-
1 osh qoshiq shakar
-
75 gramm sariyog'
-
0.5 choy qoshiq tuz
-
1 dona tuxum
-
Asosiga:
-
200 gramm olma
-
100 gramm turshak
-
100 gramm quritilgan olxo'ri
-
100 gramm mayiz
-
50 gramm sariyog'
-
yarimta apelsin
-
50 gramm shakar
-
0.5 choy qoshiq dolchin
-
50 millilitr qizil vinoxohishga qarab
-
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut
Yo’nalishlar
Bugun sizlar sinalgan va ko’p marotaba o’zimiz tayyorlab ko’rgan quruq mevalar bilan pishiriladigan pirog retseptini taqdim etamiz.
Bunday pirog har qanday dasturxonga ko’rk bag’ishlashi aniq.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 40 000 soʻm sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
250 millilitr sut | |
8 gramm quruq xamirturush | |
1 osh qoshiq shakar | |
75 gramm sariyog' | |
0.5 choy qoshiq tuz | |
1 dona tuxum | |
Asosiga: |
|
200 gramm olma | |
100 gramm turshak | |
100 gramm quritilgan olxo'ri | |
100 gramm mayiz | |
50 gramm sariyog' | |
yarimta apelsin | |
50 gramm shakar | |
0.5 choy qoshiq dolchin | |
50 millilitr qizil vino | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut |
Iliq sutga xamirturush, shakar va unning 200 grammini solamiz. Aralashtirib, ustini oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopib, 25 daqiqa iliq joyda qoldiramiz.
Bu vaqt mobaynida u ikki hissaga ko'tarilishi kerak.
Xamirturushli aralashma tayyor bo'lgandan so'ng, ustidan yumshoq sariyog' va tuxumni solib, mikser yordamida ko'pirtirib olamiz.
So'ng qolgan xamirni solib, xamir qorib olamiz.
Xamirni 7-10 daqiqa mushtlaymiz.
Xamir ko'tarilgunicha asosini tayyorlaymiz:
Quruq mevalar ustidan qaynoq suv quyib, 10-15 daqiqaga qoldiramiz.
So'ng suvini to'kib tashlab, sochiq ustidan terib, biroz quritib olamiz.
Turshak va quritilgan olxo'rini mayiz kattaligida to'g'rab olamiz.
Olmalarni archib, 3-4 mm kattalikda to'g'rab olamiz.
Tovaga sariyog'ni eritib olamiz. Quruq mevalarva olmalarni ham solamiz. Apelsin po'stini qirg'ichdan chiqarib solamiz, sharbatini ham siqib solamiz. Aralashtiramiz va shakar sepamiz.
Xamirni teng ikkiga bo'lamiz. Birinchisini 3 mm qalinlikda yoyib, pergament qog'oz ustiga to'shaymiz.
Pirogni xona haroratida 30 daqiqa qoldiramiz. So'ng ustidan tuxum sarig'i surtib, 175 C darajada qizigan pechda 35-40 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
250 millilitr sut | |
8 gramm quruq xamirturush | |
1 osh qoshiq shakar | |
75 gramm sariyog' | |
0.5 choy qoshiq tuz | |
1 dona tuxum | |
Asosiga: |
|
200 gramm olma | |
100 gramm turshak | |
100 gramm quritilgan olxo'ri | |
100 gramm mayiz | |
50 gramm sariyog' | |
yarimta apelsin | |
50 gramm shakar | |
0.5 choy qoshiq dolchin | |
50 millilitr qizil vino | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut |