fbpx
Qorag’atdan zefir tayyorlash

Qorag’atdan zefir tayyorlash

Masalliqlar:

  • Qiyomiga:

Yo’nalishlar

Bugun kunni qorag’atdan tayyorlaniladigan ajoyib ta’mli zefir bilan boshlaymiz. Zefirni uy sharoitida tayyorlash mumkin bo’lsa kerak deb biror marta o’ylab ko’rganmisiz? Zira bilan hamma narsani uddasidan chiqasiz. Buning uchun biroz sabr va vaqt bo’lsa kifoya, qarabsizgi ajoyib shirinlik dasturxoningizga ko’rk bag’ishlaydi.

Masalliqlar:

400 gramm muzlatilgan yoki yangi uzilgan qorag'at
100 gramm shakar
1 ta tuxum oqi
Qiyomiga:
5 gramm agar-agar
75 millilitr suv
200 gramm shakar
sepish uchun shakar upasi
Qadam 1
Tugallandi

Qorag'atni blenderda ezib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Pyureni tovaga solamiz va olovga qo'yamiz.

Uni yaxshilab, suvi qolmagunicha qaynatib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Pyurni 150 grammini o'lchab olamiz va ichiga shakar solib, eriguniga qadar gaz plitasiga qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Aralashmani sovutamiz va 5-6 soat yoki bir kechaga sovutgichga qo'yamiz.

Qadam 5
Tugallandi

So'ng pyurega tuxum oqini solamiz va mikserda eng yuqori bosimida ko'pirtiramiz. Aralashma oqarib yaxshilab ko'pirganidan so'ng esa tuxum oqini qolgan qismini solamiz va yana ko'pirtiramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Tovaga agar-agar va suvni solamiz va o'rtacha olovga qo'yib qaynatamiz.

Agar-agar batamom eriganidan so'ng shakarni solamiz va yaxshilab aralashtiramiz.

Qadam 7
Tugallandi

Bir vaqtning o'zida qiyomni ham tayyorlaymiz.

Agarda sizda qo'l mikser bo'lsa, unda avval rezavor meva-tuxumli massani ko'pirtiring, so'ng qiyomni qaynatib oling.

Qadam 8
Tugallandi

Qiyomni oz-ozdan quyamiz va ko'pirtirishda davom etamiz.

Sovigunicha ko'pirtiramiz – hosil bo'lgan massa harorati 40 ° bo'lishi kerak, aynan shu haroratda agar-agar qotishni boshlaydi.

Tayyor zefirli massa yengil bo'ladi.

Qadam 9
Tugallandi

Massani darrov pishiriq qopchasiga solamiz.

Zefirlarni pergament qog'oz yoki silikonli gilamcha ustiga "yopiq yulduzcha" uchlisi bilan chiroyli shakl berib chiqaramiz.

Qadam 10
Tugallandi

Zefirni qotishi uchun 24 soat xona haroratida qoldiramiz.

So'ng ikkta zefirlarni bir-biriga xuddi rasmdagidek yopishtirib chiqamiz.

Ustidan shakar upasi sepamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

400 gramm muzlatilgan yoki yangi uzilgan qorag'at
100 gramm shakar
1 ta tuxum oqi
Qiyomiga:
5 gramm agar-agar
75 millilitr suv
200 gramm shakar
sepish uchun shakar upasi
oldingi
Milly kafesidan retsept: Qo’y go’shti va kartoshkadan ajoyib taom
keyingi
Multivarkada pishirilgan pishloqli pirog

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.