fbpx
Achchiq qaylali baqlajonlar

Achchiq qaylali baqlajonlar

Masalliqlar:

  • Qaylasiga:

Yo’nalishlar

Achchiq qayla bilan tayyorlangan baqlajonlar – mavsumiy eng mazali yeguliklardan biridir!

Bunday yegulikka ta’bga qarab, petrushka, kashnich yoki rayhondan ham solish mumkin.

Pomidorli achchiq qaylani esa mana bu retsept asosida tayyorlab olamiz.

Tayyorlaniladigan ichimlikka taxminan 12 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

1 kilo baqlajon
3 osh qoshiq tuz
3-4 osh qoshiq o'simlik yog'i
Qaylasiga:
500 gramm pomidor
300 gramm qizil bulg'or qalampiri
1 dona achchiq qalampir
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
1 choy qoshiq shakar
ta'bga qarab tuz va murch
Qadam 1
Tugllandi

Baqlajonlarni yuvib, 0,5-0,8 sm qalinlikda parrak qilib to'g'raymiz va ustidan ko'proq tuz sepib, yarim soatga qoldiramiz. So'ng to'rli suzgichga solib, yuvib tashlaymiz va quritamiz.

Qadam 2
Tugllandi

1-usul

Tovaga yog' quyib, qizdiramiz va baqlajonlarni ikkala tomoni qizarguniga qadar qovurib olamiz. So'ng ularni qog'oz sochiq ustidan terib chiqamiz. shunda ortiqcha yog'laridan osonroq xalos bo'lamiz.

Qadam 3
Tugllandi

2-usul

Baqlajonlarning ustidan yog'ni quyib, yaxshilab aralashtirib olamiz. So'ng pergament qog'oz to'shalgan patnis ustidan terib chiqamiz. Gazga qo'yib, 190 C darajada 25-30 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Qadam 4
Tugllandi

So'ng pomidorli qaylani tayyorlab olamiz.

Qadam 5
Tugllandi

Pishgan baqlajonlarni likopchaga terib, ustidan qayla quyib chiqamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

1 kilo baqlajon
3 osh qoshiq tuz
3-4 osh qoshiq o'simlik yog'i
Qaylasiga:
500 gramm pomidor
300 gramm qizil bulg'or qalampiri
1 dona achchiq qalampir
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
1 choy qoshiq shakar
ta'bga qarab tuz va murch
oldingi
Nafis qaylada pishgan tovuq go’shti
keyingi
Videoretsept: Olchali rogaliklar

Fikringiz