Qo’y go’shtidan tayyorlanilgan hashlama
Masalliqlar:
-
1 kilo qo'y go'shti
-
800 gramm pomidor
-
500 gramm bulg'or qalampiri
-
500 gramm piyoz
-
5 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
20 gramm petrushka
-
30 gramm kashnich
-
20 gramm shivit
-
ta'bga qarab achchiq qalampir
-
4 ta lavr yaprog'i
-
10 ta qora murch donachalari
-
1.5 osh qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
1.5 choy qoshiq tuz
-
0.5 choy qoshiq qora murch
Yo’nalishlar
Hashlamaning ham boshqa Kavkaz taomlari singari yagona bir retsepti mavjud bo’lmay, ammo u har doim go’shtdan tayyorlaniladi va ajoyib ta’mi bilan hammani lol qoldiradi.
Shuni aytib o’tish kerakki, bu taom nafaqat o’zining ta’mi, shuningdek oson tayyorlanilishi bilan sizni xursand qiladi: chunki go’sht va sabzavotlarni bitta qozonga solib qo’ysak, o’zi pishib yotadi.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 50 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
1 kilo qo'y go'shti | |
800 gramm pomidor | |
500 gramm bulg'or qalampiri | |
500 gramm piyoz | |
5 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
20 gramm petrushka | |
30 gramm kashnich | |
20 gramm shivit | |
ta'bga qarab achchiq qalampir | |
4 ta lavr yaprog'i | |
10 ta qora murch donachalari | |
1.5 osh qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
1.5 choy qoshiq tuz | |
0.5 choy qoshiq qora murch |
Pomidorlarning ustidan qaynoq suv quyamiz, so'ng sovuq suvga bir solib olamiz va po'stidan ajratib olamiz. Pomidorni parrak qilib to'g'raymiz.
Go'shtni o'rtacha kattalikda bo'lib olamiz.
Bulg'or qalampirlarini katta-katta qilib to'g'raymiz.
Piyozni yarim halqa qilib to'g'rab olamiz.
Sarimsoqpiyozni mayda qilib to'g'raymiz.
Petrushka, kashnich va shivitni esa mayda to'g'raymiz.
Bu ovqatni qozonda tayyorlaymiz. Qozon ostiga pomidor bo'laklarini terib chiqamiz. Ustidan 1 choy qoshiq tuz sepamiz.
So'ng ustidan piyozning 1/3 qismini va go'shtning yarmini terib chiqamiz.
Bulg'or qalampirining yarmini solamiz, ustidan 1 choy qoshiq tuz sepamiz, so'ng murch donachalari, achchiq qalampir, paprika, qora murch (yarim choy qoshiq) va sarimsoqpiyozni solamiz.
So'ng quyidagicha solamiz: pomidor, piyzoning 1/3 qismi va go'sht. Tuz (1 choy qoshiq), ko'katlar va lavr yaprog'ini solamiz.
Oxirida bulg'or qalampiri va piyozni terib chiqamiz, ustidan paprika va tuz sepib, sarimsoqpiyozni ham solamiz.
Qozonni qopqog'ini yopib, taomni kamida 2 soat davomida past olovda pishiramiz.
Pishgan taomga ko'katlardan sepib, dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
1 kilo qo'y go'shti | |
800 gramm pomidor | |
500 gramm bulg'or qalampiri | |
500 gramm piyoz | |
5 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
20 gramm petrushka | |
30 gramm kashnich | |
20 gramm shivit | |
ta'bga qarab achchiq qalampir | |
4 ta lavr yaprog'i | |
10 ta qora murch donachalari | |
1.5 osh qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
1.5 choy qoshiq tuz | |
0.5 choy qoshiq qora murch |