«Qizil baxmal» kapkeyklari
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
140 gramm un
-
2 osh qoshiq kakao kukuni
-
1 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
110 millilitr qatiq
-
1 choy qoshiq 9% li sirka
-
ta'bga qarab vanil ekstrakti
-
60 gramm sariyog'
-
170 gramm shakar
-
1 ta tuxum
-
1 osh qoshiq oziq-ovqat bo'yog'i
-
Kremiga:
-
150 millilitr yog'li qaymoq
-
3 osh qoshiq shakar upasi
-
250 gramm qaymoqli pishloq
Yo’nalishlar
Kapkeyklar deb kichkina tortchalarga aytiladi. Bugun sizlarga ana shunday shirinliklardan biri «qizil baxmal» kapkeyklarini pishirishni taklif qilamiz.
Uning asosini qizil rangdagi xushbo’y va juda mazali biskvit tashkil qiladi.
Unga bunday rangni bo’yoqlar yordamida beramiz. Biz bunda аmericolor nomli bo’yoqli geldan foydalandik. Siz oddiy bo’yoqlardan foydalanishingiz yoki umuman ularsiz ham pishirishingiz mumkin.
Shuni ta’kidlab o’tishimiz kerakki, kapkeyklar qaymoq-pishloqli krem bilan juda ham ajoyib uyg’unlashadi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
140 gramm un | |
2 osh qoshiq kakao kukuni | |
1 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
110 millilitr qatiq | |
1 choy qoshiq 9% li sirka | |
ta'bga qarab vanil ekstrakti | |
60 gramm sariyog' | |
170 gramm shakar | |
1 ta tuxum | |
1 osh qoshiq oziq-ovqat bo'yog'i | |
Kremiga: |
|
150 millilitr yog'li qaymoq | |
3 osh qoshiq shakar upasi | |
250 gramm qaymoqli pishloq |
Idishga qatiq, ozuqaviy bo'yoq va vanil ekstraktini solib aralashtiramiz.
Boshqa bir idishda esa un, kakao va iste'mol sodasini solib aralashtiramiz.
Alohida idishda yumshagan sariyog'ni shakar bilan yaxshilab ko'pirtiramiz, oqarganidan so'ng esa tuxumni solib yana ko'pirtiramiz.
Uchala idishdagi aralashmalarni ham birlashtiramiz.
Silliq holatga kirgunicha aralashtiramiz va sirkani ham solamiz.
Yana bir bor aralashtiramiz va maffinlarga mo'ljallangan qolipchalarga (ichidan albatta qog'ozli qolipchalar qo'yish kerak) solib chiqamiz.
Xamirni qolipchalarga albatta 2/3 taqsimda solib chiqish kerak.
180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 20 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Ularni uzoq vaqt tutib turish mumkin emas – ustidagi qalpoqchasi shishib chiqsa, cho'pchalar bilan tekshirib ko'ringda, pishgan bo'lsa gaz pechidan olavering.
Pishgan kekschalarni sovutib, qolipidan ajrating.
Muzdek qaymoqni olib, 1-2 daqiqa yaxshilab ko'pirtiramiz, shakar upasini ham solib yana ko'pirtirishda davom etamiz.
Ehtiyotkorlik bilan qaymoq-tvorogli pishloqni solamiz, miksewrning eng past darajasida ko'pirtiramiz.
Pishiriq qopchasi yordamida kapkeyklarimizni bezatamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
140 gramm un | |
2 osh qoshiq kakao kukuni | |
1 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
110 millilitr qatiq | |
1 choy qoshiq 9% li sirka | |
ta'bga qarab vanil ekstrakti | |
60 gramm sariyog' | |
170 gramm shakar | |
1 ta tuxum | |
1 osh qoshiq oziq-ovqat bo'yog'i | |
Kremiga: |
|
150 millilitr yog'li qaymoq | |
3 osh qoshiq shakar upasi | |
250 gramm qaymoqli pishloq |