«Qizil baxmal» vaflilari
Masalliqlar:
-
280 gramm un
-
20 gramm kakao
-
200 gramm shakar
-
5 gramm qabartma
-
300 millilitr sut
-
125 millilitr kefir yoki shakarsiz yogurt
-
125 gramm sariyog'
-
2 ta tuxum
-
1-2 tomchi qizil rangli bo'yoq
Yo’nalishlar
«Qizil baxmal» nomli vaflilarning ichi yumshoq, usti esa qarsildoq bo’lib, ulardan shokolad ta’mi kelib turadi.
Agarda ularni muzqaymoq bo’lakchasi yoki qaymoq bilan birga iste’mol qilinsa bormi, ajoyib lazzatni kasb etadi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 15 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
280 gramm un | |
20 gramm kakao | |
200 gramm shakar | |
5 gramm qabartma | |
300 millilitr sut | |
125 millilitr kefir yoki shakarsiz yogurt | |
125 gramm sariyog' | |
2 ta tuxum | |
1-2 tomchi qizil rangli bo'yoq |
Quruq masalliqlarni aralashtirib olamiz: un, kakao, qabartma va shakar.
Boshqa idishga esa sut, kefir va ikkita tuxum sarig'ini solib, aralashtirib olamiz.
Sariyog'ni eritib, sovutamiz. So'ng suyuq aralashma ustidan quyamiz. Aralashtiramiz.
Suyuq va quruq massalarni birlashtiramiz, qizil rangli bo'yoqdan tomizib, silliq holatga kirgunicha aralashtirib olamiz.
Tuxum oqini yaxshilab ko'pirtirib olamiz va xamirga solib, ehtiyotkorlik bilan aralashtirib olamiz.
Vafli pishirgichni qizdirib, o'simlik yog'i surtib chiqamiz.
Xamirdan quyib, vaflilar pishirib olamiz.
Issiqligida muzqaymoq yoki shakar upasi sepib, dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
280 gramm un | |
20 gramm kakao | |
200 gramm shakar | |
5 gramm qabartma | |
300 millilitr sut | |
125 millilitr kefir yoki shakarsiz yogurt | |
125 gramm sariyog' | |
2 ta tuxum | |
1-2 tomchi qizil rangli bo'yoq |