fbpx
Brokkoli va pishloq solib pishirilgan tovuqli taom

Brokkoli va pishloq solib pishirilgan tovuqli taom

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Bunday tovuqli taomdan bir marta ta’tib ko’rsangiz, yana va yana yegingiz kelaveradi. Bu yegulik nafaqat mazali, balki brokkoli va bulg’or qalampiri solinishi sababdan ham, juda foydali hamdir.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 27 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

800 gramm tovuq filesi
1/2 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni
1/4 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
1 bosh brokkoli karami
1 dona qizil bulg'or qalampiri
50 gramm pishloq
1 osh qoshiq mayonez
qovurish uchun o'simlik yog'i
Qadam 1
Tugallandi

Pechni 180 C darajaga yoqib qo'yamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Brokkolini tuzli suvda 4 daqiqa mobaynida qaynatib olamiz. So'ng to'rli suzgich(sito)ga olib, ustidan sovuq suv quyamiz.

O'rtacha kattalikdagi bo'laklarga bo'lamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Bulg'or qalampirini urug'chalaridan tozalab, mayda to'rtburchak qilib to'g'raymiz.

Qadam 4
Tugallandi

Pishloqni qirg'ichning katta tishchasidan chiqarib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Idishga brokkoli, pishloq, bulg'or qalampiri, mayonez va sarimsoqpiyoz kukunini solamiz. Tuz va murch sepib, aralashtirib olamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Tovuq filesiga tuz, murch va quritilgan qalampirdan sepib olamiz. Chetki qismini kesib, "cho'ntakchalar" hosil qilamiz va aralashmadan solib, chetlarini tishkovlagich yordamida berkitamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Tovuq filelarini yog' solinga tovada 1-2 daqiqadan qovurib olamiz.

Qadam 8
Tugallandi

So'ng ularni toblatmalarga mo'ljallangan qolipga terib, 20-25 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Mazali kechki taom ham tayyor!

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

800 gramm tovuq filesi
1/2 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni
1/4 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
1 bosh brokkoli karami
1 dona qizil bulg'or qalampiri
50 gramm pishloq
1 osh qoshiq mayonez
qovurish uchun o'simlik yog'i
oldingi
Qatlama xamirdan tayyorlangan pishloq qalamchalari
keyingi
«Qizil baxmal» vaflilari

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.