fbpx
Jemli bulochkalar

Jemli bulochkalar

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Ko’pchilikka jemli yumshoqina bulochkalar bolaligini eslatib yuborsa ajab emas!

Bunday bulochkalarni xohlagan jem yoki murabbola bilan tayyorlash mumkin bo’lib, bunda bizning batafsil retseptimiz sizga yordam beradi.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 16 000 so’m sarf qilinadi.*

*nnarxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

450-500 gramm un
250 millilitr iliq sut
7 gramm quruq xamirturush
75 gramm shakar
1 ta tuxum
40 gramm sariyog'
30 millilitr o'simlik yog'i
1 choy qoshiq vanil shakari
1/2 choy qoshiq tuz
120 gramm jem
1 dona tuxum sarig'i
Qadam 1
Tugllandi

Tog'orachaga sut, xamirturush va shakarni solib, aralashtirib olamiz. 10-15 daqiqaga qoldiramiz.

Qadam 2
Tugllandi

So'ng esa eritilgan sariyog', tuxum, o'simlik yog'i, vanil shakari va tuzni solamiz. Yaxshilab aralashtirib olamiz.

Qadam 3
Tugllandi

Unni oz-ozdan solib, yumshoqina xamir qorib olamiz.

Qadam 4
Tugllandi

Xamir ustini yopib, 1-1.5 soatga qoldiramiz.

Qadam 5
Tugllandi

Xamirni 15 ta bir xil bo'lakchalarga bo'lamiz va pech patnisiga terib chiqamiz.

Qadam 6
Tugllandi

Xamir bo'lakchalarini ustini chuqurcha qilib chiqamiz va ustini yelim xalta bilan yopib, 20 daqiqaga qoldiramiz. So'ng o'sha teshikchalarga jemdan solib chiqamiz. Tuxum sarig'ini ham surtib chiqamiz.

Qadam 7
Tugllandi

190 C darajada qizigan pechga qo'yib, 25-30 daqiqa davomida pishirib olamiz. Bulochkalar ozroq sovigandan keyin, shakar upasi sepamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

450-500 gramm un
250 millilitr iliq sut
7 gramm quruq xamirturush
75 gramm shakar
1 ta tuxum
40 gramm sariyog'
30 millilitr o'simlik yog'i
1 choy qoshiq vanil shakari
1/2 choy qoshiq tuz
120 gramm jem
1 dona tuxum sarig'i
oldingi
Tovuq va shampinyonli pirog
keyingi
Baqlajon, rayhon va yalpizli salat

2 Sharhlar Hide Comments

Assalomu alaykum. Ajoyib retseptlar uchun rahmat. Bulochkam negadur yahshi oshmadi. Buning sababi nimada bo’lishi mumkin? Yoki ochilgan droja ishlatgandim sababi shumikin?

Assalomu alezkum! Xamirturushingiz ochiq bo’lsa ham sovutgichda saqlangan edimi? Avval oparasini qilib, 10-15 daqiqaga qoldirdingizmi? Shuningdek oshirma xamir qorilgandan so’ng iliq va yelvizak(skvoznyak) yo’q joyda qoldirish kerak. Aynan nimasi o’xshamadi?

Fikringiz