fbpx
Shtreisel va olchali pirojkalar

Shtreisel va olchali pirojkalar

Masalliqlar:

  • xamiriga

  • asosiga

  • shtreilsel uchun

Yo’nalishlar

Turli xil pirojkalarning orasida eng mazalisi oshirma xamirdan tayyorlangan olchali pirojkalar deb o’ylaymiz. Ayniqsa gaz pechida pishirilgani.

Ushbu mayin pirojkalarning  retseptini siz bilan bo’lishayotganimizdan mamnunmiz. Mavsumda siz ularni yangi olchalardan pishirishingiz mumkin, qolgan vaqt esa muzlatilganidan tayyorlasangiz ham bo’ladi.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 20 000 so’m. *

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
xamiriga
550 gramm un
10 gramm quruq xamirturush
50 gramm shakar
300 millilitr iliq sut
60 gramm o'simlik yog'i
0,5 choy qoshiq tuz
asosiga
500 gramm danagidan tozalangan olcha muzlatilgan yoki yangi uzilgan
3-4 osh qoshiq shakar
1 choy qoshiq dolchin
2 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali
shtreilsel uchun
40 gramm un
20 gramm sariyog'
10 gramm shakar
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i
Qadam 1
Tugallandi

Xamir tayyorlaymiz:

Idishga 50 gramm un, xamirturush va shakar solib, aralashtiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Sut solib, aralashtiramiz va ustini sochiq bilan yopib, 15 daqiqaga issiq joyga olib qo'yamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Vaqt o'tganidan so'ng, oshgan xamirturushli aralashmaga yog' solib, tuz sepamiz va extiyotkorlik bilan aralashtiramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Ozroqdan un solib, avval idish ichida xamir qorishni boshlaymiz. So'ngra stolga un sepib, xamirni stolda qorishda davom etamiz. Qo'ldan va stoldan osongina ko'chadigan xamir hosil bo'lishi kerak.

Qadam 5
Tugallandi

Idishni ozroq yog'lab, xamirni idishga qo'yamiz. Ustini yopishqoq plyonka bilan yopib, 40-60 daqiqaga issiq joyga olib qo'yamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Asosini tayyorlaymiz:

Asosi uchun olcha, shakar va kraxmalni aralashtiramiz. Ta'bga ko'ra dolchin ham qo'shamiz.

Agar muzlatilgan olchadan foydalanayotgan bo'lsangiz, unda olcha erishini kutishingiz va ortiqcha suvini ketkazishingiz kerak.

Qadam 7
Tugallandi

Shtreisel tayyorlaymiz:

Shtreisel uchun unga sovuq sariyog'ni to'g'raymiz va shakar solamiz. Barchasini qo'lda ezib, qumoq shakliga keltiramiz.

Qadam 8
Tugallandi

Oshgan xamirni ozroq un sepilgan stol ustiga olib, 16-18 ta bir xil bo'lakchalarga bo'lamiz.
Har bir bo'lakni yupqa qilib yoyib, o'rtasiga asosini qo'yib chiqamiz va yonlarini yaxshilab yopib chiqamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Pirojkalarni pergament qog'ozi bilan qoplangan gaz pechi patnisiga tugilgan joyini pastga qilib joylashtirib chiqamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Pirojkalarga tuxum sarig'ini suritib, ustiga shtreisel sepamiz va 180 darajada qizdirilgan gaz pechiga 25 daqiqaga yuboramiz.

Yoqimli ishtaha!

  • 2 soat
  • Portsiya 16
  • O’rtacha
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
xamiriga
550 gramm un
10 gramm quruq xamirturush
50 gramm shakar
300 millilitr iliq sut
60 gramm o'simlik yog'i
0,5 choy qoshiq tuz
asosiga
500 gramm danagidan tozalangan olcha muzlatilgan yoki yangi uzilgan
3-4 osh qoshiq shakar
1 choy qoshiq dolchin
2 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali
shtreilsel uchun
40 gramm un
20 gramm sariyog'
10 gramm shakar
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i
oldingi
Videoretsept: qaymoqli kremga ega eklerlar
keyingi
Osiyocha lapshali frikadelkalar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.