Qiyma bilan to’ldirilgan qovoqchalar
Masalliqlar:
-
300 gramm qiymamol yoki tovuq go'shti
-
3-4 ta qovoqcha
-
1 bosh piyoz
-
bir nechta shoxcha xohlagan ko'katlar
-
200 gramm pishloq
-
100 gramm smetana
-
1 osh qoshiq pomidor pastasi
-
150 millilitr suv
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Agarda siz ham mazali, ham foydali taomdan tayyorlashni istasangiz, unda qiyma bilan to’ldirilgan qovoqchalar retsepti sizga yordamga keladi.
Ko’pchilikka tanish bo’lgan bu yegulikni tayyorlashda ko’p masalliqlar talab etilmaydi va shuningdek pishish jarayonida ham qovoqchalar o’zining foydali xususiyatlarini saqlab qoladi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 30 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
300 gramm qiyma | |
3-4 ta qovoqcha | |
1 bosh piyoz | |
bir nechta shoxcha xohlagan ko'katlar | |
200 gramm pishloq | |
100 gramm smetana | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
150 millilitr suv | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Qovoqchalarni 3-4 sm uzunlikda to'g'rab olamiz.
Qoshiq yordamida ichini o'yib tashlaymiz.
Qiymaga piyoz va ko'katlarni mayda to'g'rab solamiz, o'yilgan qovoqcha ichini maydalab solamiz. Tuz va murch sepamiz.
Pishloqni qirg'ichdan chiqarib, smetana bilan aralashtirib olamiz.
Qiymani qovoqchalar ichiga solib chiqamiz. Ustidan pishloqli aralashmadan ham solamiz.
Ularni qolipga terib chiqamiz. Suvga tomat pastasini solib, tuz va murch sepamiz. Aralashtirib, qovoqchalar terilgan qolipga quyamiz.
180 C darajada qizigan pechga qo'yib, 50-60 daqiqa davomida pishirib olamiz. Agar usti tez qizarsa, unda ustini folga qog'oz bilan yopib, pishiramiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
300 gramm qiyma | |
3-4 ta qovoqcha | |
1 bosh piyoz | |
bir nechta shoxcha xohlagan ko'katlar | |
200 gramm pishloq | |
100 gramm smetana | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
150 millilitr suv | |
ta'bga qarab tuz va murch |