fbpx
«Qishki olcha» torti

«Qishki olcha» torti

Masalliqlar:

  • xamiri uchun

  • kremi uchun

Yo’nalishlar

«Qishki olcha» kabi maftunkor nomga ega ajoyib tort- bu bayramona stolga mazali shirinlik tortishni va barcha mehmonlarni ajablantirishni istayotgan pazandalar uchun haqiqiy topilma.

Nomiga qaramay, tortni yilning istalgan vaqtida pishirish mumkin – u juda mazali va albatta barchani xursand qiladi.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 40 000 so’m. *

narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
xamiri uchun
110 gramm un
200 gramm shakar
30 gramm kakao kukuni
4 ta tuxum
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
1 choy qoshiq vanil shakari
kremi uchun
150 gramm smetana
150 gramm 35 %li yog'li qaymoq
60 gramm shakar upasi
1 choy qoshiq vanil shakari
250-300 gramm konservalangan yoki oddiy olcha
Qadam 1
Tugallandi

Birinchi bo'lib, agar olcha muzlatilgan bo'lsa, yaxshilab eritib olamiz. Olchalarni sitaga qo'yib, suvi ketishini kutamiz. Ajralib chiqqan suvini tashlab yubormaymiz.

Qadam 2
Tugallandi

Biskvit tayyorlaymiz:

Tuxumni shakar va vanil shakari bilan yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Alohida idishda un, qabartma va kakaoni venchik yordamida aralashtirib, ehtiyotkorlik bilan tuxumli aralashmaga solamiz. Lopata yordamida massa havodorligini saqlab qolgan holda aralashtiramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Qolip tagini pergament qog'ozi bilan qoplab, xamirni solamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Qolip ustini folga bilan yopamiz, shunda biskvit tekkis bo'lib pishadi va yorilib ketmaydi.

Qadam 6
Tugallandi

175-180 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 35 daqiqaga yuboramiz.

Qadam 7
Tugallandi

Tayyor biskvitni qolipdan olib, yaxshilab sovutamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Biskvit ustini tahminan 1 sm qalinlikda kesib olamiz. Keyin u tort ustini yopishda kerak bo'ladi.

Qadam 9
Tugallandi

Biskvitning bortiklari va tagini qoldirib, o'rtasini qoshiq bilan kovlab olamiz. Kovlab olingan biskvitni idishga solib, uvoq shakliga keltirib olamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Krem tayyorlaymiz:

Krem uchun smetana va qaymoqni shakar upasi va vanil shakari bilan quyilgunicha ko'pirtiramiz.

Qadam 11
Tugallandi

Hosil bo'lgan kremga olcha va uvoqning ⅓ qismini solib, aralashtiramiz.

Qadam 12
Tugallandi

Olcha sharbatiga ozroq shakar solib, agar sharbati kamroq bo'lsa, suv solib, o'rtacha olovda qaynatib olamiz.

Qadam 13
Tugallandi

Biskvit tagi va bortiklariga hosil bo'lgan olcha sharbatini surtib chiqamiz.

Qadam 14
Tugallandi

Krem solib, ustini tekkislaymiz. Ustini kesib olingan korj bilan yopamiz. Korj ustiga ham olcha sharbatini surtamiz.

Qadam 15
Tugallandi

Korj ustiga uvoqning hammasini yoki yarmini qo'yib, yana sharbat sepamiz va ozroq shakar upasini sepamiz.

Qadam 16
Tugallandi

Tortni bir necha soatga yoki yaxshisi butun tunga muzlatgichga yuboramiz.

Yoqimli ishtaha!

  • 60 daqiqa
  • Portsiya 6
  • O’rtacha
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
xamiri uchun
110 gramm un
200 gramm shakar
30 gramm kakao kukuni
4 ta tuxum
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
1 choy qoshiq vanil shakari
kremi uchun
150 gramm smetana
150 gramm 35 %li yog'li qaymoq
60 gramm shakar upasi
1 choy qoshiq vanil shakari
250-300 gramm konservalangan yoki oddiy olcha
oldingi
«Alfaxores» pechenyesi
keyingi
Videoretsept: «Bedana oyoqchalari» somsasi

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.