fbpx
«Alfaxores» pechenyesi

«Alfaxores» pechenyesi

Masalliqlar:

  • xamiri uchun

  • nachinkasi uchun

Yo’nalishlar

«Alfaxores» pechenyesi Ispaniyaning an’anaviy pishiriqlaridandir. Qaynatilgan quyultirilgan sut va yong’oq bilan to’ldirilgan ushbu nozik pishiriqni tayyorlash juda oson.

Bunday pechenye – choy ichishni yoqimli qiladigan ajoyib shirinlikdir.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 32 000 so’m. *

narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
xamiri uchun
100 gramm yumshatilgan sariyog'
70 gramm shakar
1 ta tuxum
1 ta tuxum sarig'i
200 gramm un
80 gramm makkajo'xori kraxmali
4 gramm qabartma (razrixlitel)
0,5 choy qoshiq mayda tuz
1 choy qoshiq vanil shakari
nachinkasi uchun
180 gramm qaynatilgan quyultirilgan sut
20 gramm yong'oq
20 gramm kokos qirindisi
Qadam 1
Tugallandi

Sariyog'ni shakar va vanil shakari bilan ko'pirtiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Tuxum va tuxum sarig'ini tuz bilan ko'pirtiramiz. So'ngra oz-ozdan sariyog'li aralashmaga solib, ko'pirtiramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Elangan unni kraxmal va qabartma bilan aralashtirib, qolgan masalliqlarga solamiz va xamir qoramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Xamirni yopishqoq plyonkaga o'rab, 15-20 daqiqaga muzxonaga yuboramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Xamirni 2 ta pergament qog'ozi o'rtasida 0,5 sm qalinlikda yoyib, 4-5 sm li qolip yordamida pechenyelar kesib olamiz.

Qadam 6
Tugallandi

180 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 12 daqiqaga yuboramiz.

Qadam 7
Tugallandi

Sovugan pechenyelarga qaynatilgan quyultirilgan sut surib, yong'oq sepamiz va ikkitasini birlashtiramiz.

Yonlariga ham qaynatilgan quyultirilgan sut surtib, kokos qirindisini va yong'oqga botirib olamiz.

  • 45 daqiqa
  • Portsiya 14
  • Oddiy
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
xamiri uchun
100 gramm yumshatilgan sariyog'
70 gramm shakar
1 ta tuxum
1 ta tuxum sarig'i
200 gramm un
80 gramm makkajo'xori kraxmali
4 gramm qabartma (razrixlitel)
0,5 choy qoshiq mayda tuz
1 choy qoshiq vanil shakari
nachinkasi uchun
180 gramm qaynatilgan quyultirilgan sut
20 gramm yong'oq
20 gramm kokos qirindisi
oldingi
Videoretsept: tvorogli bulochka «Vengerkalar»
keyingi
«Qishki olcha» torti

1 Sharhlar Hide Comments

Assalomu alaykum, men sizlarni doimiy kuzatuvchilaringizdanman. Ajoyib retseptlar uchun minnatdorman. Alfaxores pecheniyesini iloji boʻlsa video retsept qilib berishingizni soʻramoqchi edim, tayyorlanishini 1– va 2- qadamiga tushuna olmadim.

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.