Qaynatma sho’rva
Masalliqlar:
-
500 gramm qo'y qovurg'alari
-
400 gramm mol go'shti lahm
-
100 gamm dumba
-
300 gramm har xil rangli bulg'or qalampiri
-
300 gramm kartoshka
-
200 gramm sabzi
-
200 gramm piyoz
-
4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
200 gramm pomidor
-
1 bog' kashnich
-
3 ta lavr yaprog'i
-
0,5 choy qoshiq zira
-
0,5 choy qoshiq kashnich urug'i
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
-
4-5 litr muzdek suv
Yo’nalishlar
Uyda barcha qoidalarga rioya qilgan holda juda mazali qaynatma sho’rva tayyorlashni maslahat beramiz. Ushbu sho’rva qo’y go’shti, sersuv sabzavotlar va xushbo’y ziravorlardan tashkil topgan.
Bunday sho’rva qovurilmay tayyorlanadi, ammo bu sho’rva ta’mini buzmaydi, aksincha, unga o’zgacha maza taqdim etadi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 80 000 so’m. *
narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
500 gramm qo'y qovurg'alari | |
400 gramm mol go'shti lahm | |
100 gamm dumba | |
300 gramm har xil rangli bulg'or qalampiri | |
300 gramm kartoshka | |
200 gramm sabzi | |
200 gramm piyoz | |
4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
200 gramm pomidor | |
1 bog' kashnich | |
3 ta lavr yaprog'i | |
0,5 choy qoshiq zira | |
0,5 choy qoshiq kashnich urug'i | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
4-5 litr muzdek suv |
Qozonga mol va qo'y go'shtlarini solib, ustidan suv quyamiz.
Baland olovga qo'yib, qaynab chiqqanidan so'ng olovini pasaytiramiz. Ustida hosil bo'lgan ko'piklarini suzib olamiz.
O'rtacha olovda sho'rva shaffof tusda bo'lishi uchun ustidagi ko'piklarini olib turgan holda, 60-90 daqiqa qaynatamiz.
Dumbani mayda to'rtburchak shaklida to'g'rab, sho'rvaga solamiz. So'ngra lavr yaprog'i va ziravorlarni solamiz (zira, kashnich, tuz va murch).
Po'stidan tozalangan sabzavotlarni katta bo'laklarga bo'lamiz yoki butunligicha qoldiramiz. Sho'rvaga sabzi, piyoz (4 ga bo'lingan) sarimsoqpiyozni solamiz.
Kartoshkani butunligicha solamiz.
Maslahat: katta bo'lmagan hajmdagi kartoshkadan foydalaning.
Pomidorlarni 4 ga bo'lib, sho'rvaga solamiz.
Sariq va yashil rangli bulg'or qalampirlarini o'rtacha bo'laklarga bo'lamiz. Qizilini qirg'ichdan o'tkazamiz (rang uchun) va sho'rvaga solamiz.
Qaynab chiqqanidan so'ng o'rtacha olovda kartoshka pishgunicha tahminan 30 daqiqa qaynatamiz.
Ta'tib ko'rib, kerak bo'lsa tuz soling.
Sho'rva tayyor bo'lganidan so'ng, uni dasturxonga tortish uchun tayyorlaymiz. Sho'rvadan sabzavot va mol go'shtini olib, bo'laklarga bo'lamiz.
Masalliqlar:
500 gramm qo'y qovurg'alari | |
400 gramm mol go'shti lahm | |
100 gamm dumba | |
300 gramm har xil rangli bulg'or qalampiri | |
300 gramm kartoshka | |
200 gramm sabzi | |
200 gramm piyoz | |
4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
200 gramm pomidor | |
1 bog' kashnich | |
3 ta lavr yaprog'i | |
0,5 choy qoshiq zira | |
0,5 choy qoshiq kashnich urug'i | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
4-5 litr muzdek suv |