Qaynatma krem solib pishirilgan qulupnayli tart
Masalliqlar:
-
Korjiga:
-
250 gramm un
-
125 gramm muzdek sariyog'yoki margarin
-
2 osh qoshiq sut
-
50 gramm shakar upasi
-
1 dona tuxum
-
Kremiga:
-
250 millilitr sut
-
20 millilitr qaymoq 45 % li
-
75 gramm shakar
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
30 gramm makkajo'xori kraxmali
-
200 gramm qulupnaybezatish uchun
Yo’nalishlar
Qaynatma krem solip pishiriladigan qulupnayli tart qanday tayyorlanilishini bilmasangiz, unda mana bu retseptimizga ahamiyat qarating.
Tez va oson tayyorlaniladigan bunday tartga shirinlikxo’rlar munosib baho berishlari aniq!
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 40 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Korjiga: |
|
250 gramm un | |
125 gramm muzdek sariyog' | |
2 osh qoshiq sut | |
50 gramm shakar upasi | |
1 dona tuxum | |
Kremiga: |
|
250 millilitr sut | |
20 millilitr qaymoq 45 % li | |
75 gramm shakar | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
30 gramm makkajo'xori kraxmali | |
200 gramm qulupnay |
Korjiga:
Tog'orachaga un bilan shakar upasini elab solamiz.
Sariyog'ni un ustidan qirg'ichdan chiqarib solamiz. Un bilan birgalikda qo'lda yaxshilab ishqalab, kukunsimon holatga keltiramiz.
Ozroq tuz sepib, tuxumni ham chaqib solamiz. Sutni quyib, xamir qoramiz va xamirni yelim xaltaga solib, 30 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.
Aylanasi 22-24 sm kattalikda qolip olib, sariyog' surtib chiqamiz. Pechni esa 180 C haroratga yoqib qo'yamiz.
Xamirni sovutgichdan olib, ikkita pergament qog'oz o'rtasida yoyib olamiz.
So'ng xamirni qolipga olamiz. Ustidan pergament qog'oz to'shab, "yuk" sifatida loviya yoki no'xat solamiz.
Ustidagi og'irlik bilan 10 daqiqa pishiramiz, so'ng qog'oz bilan donlarni olib, korjni ozini yana 10 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Kremiga:
Qozonchaga sut va qaymoqni solamiz, past olovga qo'yib, 5 daqiqa davomida qaynatib olamiz.
Alohida idishga tuxum, kraxmal, shakar va vanil shakarini solamiz. Mikserda yaxshilab ko'pirtirib olamiz.
Ko'pirtirishni to'xtatmay, ustidan sutli aralashmani quyamiz.
Hammasini yana qozonchaga quyib, gazga qo'yamiz va 2 daqiqa davomida, ya'ni quyulguniga qadar qaynatib pishiramiz.
Gazdan olib, sovutamiz.
Kremni korj ustidan quyib, ustini qulupnay bilan bezatamiz va sovutgichga 1-2 soatga olib qo'yamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Korjiga: |
|
250 gramm un | |
125 gramm muzdek sariyog' | |
2 osh qoshiq sut | |
50 gramm shakar upasi | |
1 dona tuxum | |
Kremiga: |
|
250 millilitr sut | |
20 millilitr qaymoq 45 % li | |
75 gramm shakar | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
30 gramm makkajo'xori kraxmali | |
200 gramm qulupnay |