Qatlama xamir va qaynatilgan kremdan qilingan pishiriq
Masalliqlar:
-
2 o'ram qatlama xamir
-
250 millilitr sut
-
250 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
-
2 choy qoshiq vanil shakari
-
100 gramm shakar
-
4 ta tuxum sarig'i
-
50 gramm makkajo'xori kraxmali
-
1 list jelatin
-
sepish uchun shakar upasi
Yo’nalishlar
Tayyor qatlama xamir va qaynatilgan kremdan qilinadigan bunday yegulik siz va oila a’zolaringizni ham befarq qoldirmaydi! Ta’m jihatidan u napoleonga o’xshab ketib, ammo undanda mayinroq va nafisroq bo’lib chiqadi!
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 30 000 soʻm sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
2 o'ram qatlama xamir | |
250 millilitr sut | |
250 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
2 choy qoshiq vanil shakari | |
100 gramm shakar | |
4 ta tuxum sarig'i | |
50 gramm makkajo'xori kraxmali | |
1 list jelatin | |
sepish uchun shakar upasi |
Kattaligi 23 sm li to'rtburchak qolip yoki patnis tayyorlab olamiz. Gaz pechini 200 C darajada qizdiramiz.
PAtnisga pergamnet qog'oz to'shaymiz. Xamirni yoyib, permgament qog'oz ustiga qo'yamiz. Xamir ustidan yana pergament qog'oz to'shab, ustidan yana bitta qolip yoki patnisni qo'yamiz. Bu xamirning pishish jarayonida ko'tarilib ketmasligi uchun kerak. Pechga qo'yib, 20 daqiqa davomida pishirib olamiz. Ikkinchi xamirni ham xuddi shunday usulda pishirib olamiz.
Sut, qaymoq va vanil shakarini qozonchaga solamiz. Gazga qo'yib, qaynash darajasiga keltiramiz. Gazdan olamiz.
Alohida idishga tuxum sarig'i, kraxmal va shakarni solamiz. Mikserda yaxshilab ko'pirtirib olamiz. Sutli aralashmani oz-ozdan quyib, ko'pirtirishni to'xtatmaymiz.
So'ng aralashmani qozonchaga quyib, yana gazga qo'yamiz.
Past olovda quyulguniga qadar qaynatamiz. Muntazam venchikda kovlab turamiz. Tayyor krem qoshiqdan oqib ketmasligi, aksincha yaxlitligicha ag'darilib ketishi kerak.
Jelatinni sovuq suvga ivitib qo'yamiz. So'ng suvini siqib tashlab, o'zini iliq kremga solamiz. Yaxshilab aralashtirib olamiz.
Birinchi xamirni qolipga mos qilib kesamiz va joylashtiramiz. Ustidan silliq qilib kremni hammasini surtib chiqamiz.
Ikkinchi xamirni esa kerakli bo'laklarga kesib, krem ustidan taxlab chiqsak, tayyor shirinlikni kesish oson kechadi.
Bir kechaga sovutgichga olib qo'yamiz. Tortishdan oldin shakar upasi sepib, dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
2 o'ram qatlama xamir | |
250 millilitr sut | |
250 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
2 choy qoshiq vanil shakari | |
100 gramm shakar | |
4 ta tuxum sarig'i | |
50 gramm makkajo'xori kraxmali | |
1 list jelatin | |
sepish uchun shakar upasi |