Pishloqli turkcha pogacha
Masalliqlar:
-
xamiri uchun
-
2 ta tuxum
-
10 gramm xamirturush
-
125 millilitr iliq suv
-
120 millilitr o'simlik yog'i
-
4 osh qoshiq qatiq
-
1 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq shakar
-
400-450 gramm un
-
nachinkasi uchun
-
250 gramm motsarella pishlog'iyoki brinza, feta
-
ta'bga ko'ra istalgan ko'katlar
-
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut
-
ustiga sepish uchun kunjut
Yo’nalishlar
Pishloqli nachinkaga ega bulochka – pogacha tayyorlab ko’rishingizni maslahat beramiz. Ushbu bulochkalar katta-yu kichikka birdek yoqishi aniq,
Odatda Turkiyada pogachani nonushtaga yoki lanchga issiq choy bilan tortishadi.
Maslahat: xamiri uchun kefir o’rniga smetana yoki ryajenka solish ham mumkin. Nachinka uchun esa qattiq pishloq yoki istalgan brinza to’g’ri keladi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 35 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
2 ta tuxum | |
10 gramm xamirturush | |
125 millilitr iliq suv | |
120 millilitr o'simlik yog'i | |
4 osh qoshiq qatiq | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq shakar | |
400-450 gramm un | |
nachinkasi uchun |
|
250 gramm motsarella pishlog'i | |
ta'bga ko'ra istalgan ko'katlar | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut | |
ustiga sepish uchun kunjut |
Bitta idishda tuxum, tuz, shakar va qatiqni(kefir yoki shirin bo'lmagan yogurt) aralashtiramiz. Iliq suv, xamirturush va o'simlik yog'ini ham solib, aralashtiramiz.
Oz-ozdan un solib, yumshoq xamir qoramiz. Un kamroq yoki ko'proq ketishi mumkin.
Xamirni dumaloqlab, idishga qo'yamiz. Ustini yopishqoq plyonkada yopib, oshishi uchun 20 daqiqaga issiq joyga yuboramiz.
Nachinkasini tayyorlaymiz:
Pishloqni yoki qirg'ichdan chiqarib, yoki sanchqi yordamida ezib maydalaymiz. ko'kat solib, aralashtiramiz.
Oshgan xamirni 20 ta bir xil bo'lakka bo'lamiz.
Har bir bo'lakni diametri 10 sm keladigan dumaloq shaklida yoyamiz. O'rtasiga 1 osh qoshiqdan nachinka solamiz.
Ikki chetini o'rab o'rtaga olib kelib, rulet hosil qilamiz.
Hosil bo'lgan bulochkalarni gaz pechi patnisiga joylashtirib, ustini salfetka bilan yopamiz va 15 daqiqaga qoldiramiz.
Bulochkalar ustiga tuxum sarig'i va sutli aralashmani surtib, kunjut, qizil paprika, sedana va istalgan boshqa ziravor sepamiz.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
2 ta tuxum | |
10 gramm xamirturush | |
125 millilitr iliq suv | |
120 millilitr o'simlik yog'i | |
4 osh qoshiq qatiq | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq shakar | |
400-450 gramm un | |
nachinkasi uchun |
|
250 gramm motsarella pishlog'i | |
ta'bga ko'ra istalgan ko'katlar | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut | |
ustiga sepish uchun kunjut |