fbpx
Pishloqli turkcha pogacha

Pishloqli turkcha pogacha

Taomlari:

    Masalliqlar:

    • xamiri uchun

    • nachinkasi uchun

    Yo’nalishlar

    Pishloqli nachinkaga ega bulochka – pogacha tayyorlab ko’rishingizni maslahat beramiz. Ushbu bulochkalar katta-yu kichikka birdek yoqishi aniq,

    Odatda Turkiyada pogachani nonushtaga yoki lanchga issiq choy bilan tortishadi.

    Maslahat: xamiri uchun kefir o’rniga smetana yoki ryajenka solish ham mumkin. Nachinka uchun esa qattiq pishloq yoki istalgan brinza to’g’ri keladi.

    Tayyor taomning taxminiy narxi – 35 000 so’m. *

    *narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

    Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

    Masalliqlar:

    xamiri uchun
    2 ta tuxum
    10 gramm xamirturush
    125 millilitr iliq suv
    120 millilitr o'simlik yog'i
    4 osh qoshiq qatiq
    1 choy qoshiq tuz
    1 choy qoshiq shakar
    400-450 gramm un
    nachinkasi uchun
    250 gramm motsarella pishlog'i yoki brinza, feta
    ta'bga ko'ra istalgan ko'katlar
    ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut
    ustiga sepish uchun kunjut
    Qadam 1
    Tugallandi

    Bitta idishda tuxum, tuz, shakar va qatiqni(kefir yoki shirin bo'lmagan yogurt) aralashtiramiz. Iliq suv, xamirturush va o'simlik yog'ini ham solib, aralashtiramiz.

    Qadam 2
    Tugallandi

    Oz-ozdan un solib, yumshoq xamir qoramiz. Un kamroq yoki ko'proq ketishi mumkin.

    Qadam 3
    Tugallandi

    Xamirni dumaloqlab, idishga qo'yamiz. Ustini yopishqoq plyonkada yopib, oshishi uchun 20 daqiqaga issiq joyga yuboramiz.

    Qadam 4
    Tugallandi

    Nachinkasini tayyorlaymiz:

    Pishloqni yoki qirg'ichdan chiqarib, yoki sanchqi yordamida ezib maydalaymiz. ko'kat solib, aralashtiramiz.

    Qadam 5
    Tugallandi

    Oshgan xamirni 20 ta bir xil bo'lakka bo'lamiz.

    Qadam 6
    Tugallandi

    Har bir bo'lakni diametri 10 sm keladigan dumaloq shaklida yoyamiz. O'rtasiga 1 osh qoshiqdan nachinka solamiz.

    Ikki chetini o'rab o'rtaga olib kelib, rulet hosil qilamiz.

    Qadam 7
    Tugallandi

    Hosil bo'lgan bulochkalarni gaz pechi patnisiga joylashtirib, ustini salfetka bilan yopamiz va 15 daqiqaga qoldiramiz.

    Qadam 8
    Tugallandi

    Bulochkalar ustiga tuxum sarig'i va sutli aralashmani surtib, kunjut, qizil paprika, sedana va istalgan boshqa ziravor sepamiz.

    Qadam 9
    Tugallandi

    200 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 20-25 daqiqaga yuboramiz.

    Yoqimli ishtaha!

    • O’rtacha

    Share it on your social network:

    Or you can just copy and share this url

    Masalliqlar:

    xamiri uchun
    2 ta tuxum
    10 gramm xamirturush
    125 millilitr iliq suv
    120 millilitr o'simlik yog'i
    4 osh qoshiq qatiq
    1 choy qoshiq tuz
    1 choy qoshiq shakar
    400-450 gramm un
    nachinkasi uchun
    250 gramm motsarella pishlog'i yoki brinza, feta
    ta'bga ko'ra istalgan ko'katlar
    ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut
    ustiga sepish uchun kunjut
    oldingi
    Videoretsept: mini-somsalar
    keyingi
    «Kokos va shokolad» pechenyesi

    Izohingizni yozib qoldiring

    Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.