«Pancho» torti
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
6 ta tuxum
-
200 gramm un
-
4 osh qoshiq kakao kukuni
-
250 gramm shakar
-
1 choy qoshiq qabartma
-
Kremiga:
-
400 gramm 25 % va undan ko'proq yog'li smetana
-
200 gramm yog'li qaymoq
-
150 gramm shakar
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
Asosiga:
-
4-5 ta konservalangan ananas halqachalari
-
1 stakan tozalangan yong'oq
-
Ustiga:
-
50 gramm qora shokolad
-
30 gramm sariyog'
Yo’nalishlar
«Pancho» torti ajoyib ko’rinishda bo’lishidan tashqari, juda ham mazali hamdir. Bizlar pishirgan tortlar orasida u hozircha birinchilikni egalladi.
Asosiga ananas o’rniga banan yoki olchadn ham solishingiz mumkin (bu o’zimizda sinab ko’rilgan, haqiqatdan ham mazali). Yoki o’z tasavvuringizdan kelib chiqib, xohlagan mahsulotlaringizdan foydalanib ko’ring.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 40 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
6 ta tuxum | |
200 gramm un | |
4 osh qoshiq kakao kukuni | |
250 gramm shakar | |
1 choy qoshiq qabartma | |
Kremiga: |
|
400 gramm 25 % va undan ko'proq yog'li smetana | |
200 gramm yog'li qaymoq | |
150 gramm shakar | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
Asosiga: |
|
4-5 ta konservalangan ananas halqachalari | |
1 stakan tozalangan yong'oq | |
Ustiga: |
|
50 gramm qora shokolad | |
30 gramm sariyog' |
Xona haroratidagi tuxumlarni chuqurroq idishga chaqib solamiz.
Mikserda yaxshilab ko'pirtirib olamiz (buning uchun kamida 5 daqiqa vaqt kerak bo'ladi). So'ng shakarni sepamiz. Shakarlar eriguniga qadar ko'pirtirishda davom etamiz.
Alohida idishga quruq masalliqlarni solamiz: un, qabartma va kakao kukuni. Ularni elab, oz-ozdan tuxumli aralashmaga solamiz. Ehtiyotkorlik bilan qoshiqda pastdan tepaga qilib aralashtiramiz. Natijada silliq va yopishqoq xamirga ega bo'lamiz.
Aylanasi 22 sm li qolipning ichki tomoniga sariyog'dan surtamiz. Qulayroq bo'lishi uchun qolip ostiga pergament qog'ozdan to'shash ham mumkin. Xamirni qolipga quyamiz va 180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 30 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Biskvit pishganini gugurt donasi bilan tekshirib ko'ramiz.
Kremni tayyorlab olmamiz
Biskvit pishguniga qadar qaymoq-smetanali kremni tayyorlab olamiz. Buning uchun muzdek qaymoqni chuqurroq idishga solamiz. Qaymoqni mikser yordamida avvaliga sekinroq, vaqt o'tishi bilan tezligini oshiramiz.
Qaymoq quyuqlasha boshlagach smetana va shakarning hammasini solamiz. Shakar erigunga qadar ko'pirtiramz.
Biskvitni to'liq sovutib olamiz. Xohishga qarab, biskvitni bir kun oldin pishirib qo'yish ham mumkin.
Biskvit xamirini o'tkir pichoq bilan ikkiga bo'lamiz: ostki qavati yupqaroq, taxminan 1 sm qalinlikda bo'lishi kerak. Ustki biskvit xamiridan 2-3 sm qalinlikdagi to'rtburchaklar kesib olamiz.
Ostki biskvit qavatini kattaroq likopga olamiz. Ustidan qiyom sifatida konservalangan ananas ichidagi suvidan 7-8 qoshiq quyamiz. Ustidan krem surtamiz.
Yong'oqlarni o'rtacha kattalikda maydalab olamiz. Birinchi biskvit ustidan yong'oq sepamiz va ananasni ham to'g'rab, bir qismini terib chiqamiz.
Tepaliksimon shakldagi tortga ortgan kremdan surtib chiqamiz.
Tayyor tortni kamida 3 soatga sovutgichga olib qo'yamiz. So'ng olib, choy yoki qahva bilan birga dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
6 ta tuxum | |
200 gramm un | |
4 osh qoshiq kakao kukuni | |
250 gramm shakar | |
1 choy qoshiq qabartma | |
Kremiga: |
|
400 gramm 25 % va undan ko'proq yog'li smetana | |
200 gramm yog'li qaymoq | |
150 gramm shakar | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
Asosiga: |
|
4-5 ta konservalangan ananas halqachalari | |
1 stakan tozalangan yong'oq | |
Ustiga: |
|
50 gramm qora shokolad | |
30 gramm sariyog' |