fbpx
Oshirma xamirdan tayyorlangan tvorogli o’rama

Oshirma xamirdan tayyorlangan tvorogli o’rama

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Ba’zida issiqqina uyda o’tirib, choy bilan yeyishga yumshoq bulochkalardan iste’mol qilish istagi tug’iladi. Shunday paytlarda tvorogli o’rama retsepti sizlarga asqotadi.

Bu bulochkalarning ichi paxtadek yumshoq, usti esa qarsildoq bo’lib pishadi.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 8 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Portsiya:
500 gramm un
30 gramm sariyog'
75 gramm 5-9 % li tvorog
1 dona tuxum
12 gramm shakar
0.5 choy qoshiq tuz
250 millilitr sut
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i
ustiga sepish uchun kunjut
Qadam 1
Tugallandi

Unni elab tog'oraga solamiz, ustidan xamirturush, yumshagan sariyog', pastasimon silliq tvorog, tuxum, shakar va tuzni solamiz.

Oz-ozdan iliq sut solib, yumshoqina xamir qorib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Xamirni kattaroq idishga olib, ustini sochiq bilan yopamiz va 1 soatga iliq joyga olib qo'yamiz.

Bu vaqt mobaynida xamir 2-3 karraga oshadi.

Qadam 3
Tugallandi

Oshgan xamirni teng 3 ga bo'lamiz va har biriga aylana shakl berib, ustini 10 daqiqaga sochiq bilan yopib qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

So'ng har bir xamir bo'lagini uzun lentasimon qilib yoyamiz va naycha "jgut"simon shakl beramiz. Uchala xamir uchini birlashtirib, xuddi soch o'rgandek o'rab chiqamiz.

Qadam 5
Tugallandi

O'rama xamirni pergament qog'oz to'shalgan patnisga olamiz va ustini yopib, yana 20-30 daqiqaga qoldiramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Pishirishdan oldin tuxum sarig'idan surtib, kunjutdan sepib chiqamiz.

Qadam 7
Tugallandi

190 C darajada qizdirilgan gaz pechida 35-40 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • Portsiya 6
  • O’rtacha
  • 190 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
500 gramm un
30 gramm sariyog'
75 gramm 5-9 % li tvorog
1 dona tuxum
12 gramm shakar
0.5 choy qoshiq tuz
250 millilitr sut
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i
ustiga sepish uchun kunjut
oldingi
Tovuq go’shti solib pishirilgan kannellonilar
keyingi
«Pancho» torti

1 Sharhlar Hide Comments

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.