Olmali pechenyelar
Masalliqlar:
-
120 gramm shakar
-
4 ta tuxum
-
200 gramm margarin yoki sariyog'
-
500 gramm un
-
10 gramm qabartma
-
4 ta katta-katta olma
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
ustiga sepish uchun shakar upasi
Yo’nalishlar
Bu pechenyelarni pishirishda eng murakkab jarayon olmalarni archish va to’g’rash hisoblanadi. Qolgani esa masalliqlarni aralastirib, gaz pechiga yo’llaymiz, 10-15 daqiqada pechenyelar tayyor!
Bunday pishiriqlar do’mboqqina bo’lib pishadi. Ularni hatto kichik yoshdagi bolalarga ham pishirib bersangiz bo’ladi.
Quyidagi masalliqlardan 50 dona pechenyelar hosil bo’ladi.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 16 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
120 gramm shakar | |
4 ta tuxum | |
200 gramm margarin yoki sariyog' | |
500 gramm un | |
10 gramm qabartma | |
4 ta katta-katta olma | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
ustiga sepish uchun shakar upasi |
Idishga tuxum, shakar va vanilinni solib, aralashtirib olamiz.
Eritilgan sariyog'ni solib, yana aralashtirib olamiz.
Un bilan qabartmani elab, xamirning ustidan solamiz.
Olmalarni po'stini archib, juda mayda qilib to'g'raymiz va xamirga solamiz. Aralashtirib olamiz.
Patnisga pergament qog'oz to'shaymiz va ustidan qoshiq bilan xamirlardan qo'yib chiqamiz. Pishish jarayonida pechenyelar biroz shishadi, shu sabab ham ular orasida yetarlicha masofa bo'lsin.
180 C darajada qizigan gaz pechida pechenyelarni 12 daqiqa yoki qizarhuniga qadar pishirib olamiz, Sovigandan so'ng esa ustidan shakar upasi sepib, iste'mol qilamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
120 gramm shakar | |
4 ta tuxum | |
200 gramm margarin yoki sariyog' | |
500 gramm un | |
10 gramm qabartma | |
4 ta katta-katta olma | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
ustiga sepish uchun shakar upasi |