Moshkichiri

Moshkichiri

Taomlari:

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Moshkichiri o’zbek milliy taomlarimizning eng mazali va juda to’yimli ovqatlaridan biri bo’lib, uni tayyorlash siz o’ylaganchalik qiyin emas.

Moshkicirini hamma har xil usulda tayyorlaydi. Bizlarning ham o’z retseptimiz mavjud bo’lib, o’ylaymizki u sizlarga ham juda yoqadi.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 20 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Adjust Servings:
300 gramm qo'y yoki mol g'shti
2 ta piyoz
200 gramm qizil sabzi
300 gramm kartoshka
200 gramm o'simlik yog'i
250 gramm mosh
200 gramm yumaloq donli guruch
ta'bga qarab tuz va murch
0,5 choy qoshiq zira
0,5 choy qoshiq kashnich
Qadam 1
Tugllandi

Qozonga yog'ni solib, yaxshilab qizdirib solamiz.

Qadam 2
Tugllandi

So'ng go'shtni bir nechta bo'laklarga bo'lib, yoki yaxlit butunligicha solamiz va qizartirib qovurib olamiz.

Qadam 3
Tugllandi

So'ng yarim halqa qilib to'g'ralgan piyozni solib, uni ham qizartirib qovurib olamiz.

Qadam 4
Tugllandi

Sabzini somoncha, kartoshkani to'rtburchak qilib to'g'raymiz va piyozning ustidan solib, yana biroz qovuramiz.

Qadam 5
Tugllandi

Ustidan qaynagan suvni solib, qaynash darajasiga keltiramiz.

Moshni yuvib solamiz va yorilguniga qadar past olovda qaynatib pishiramiz. (Maslahat: Agarda taomning rangi tiniq bo'lsin desangiz, unda mosh ustidan ozgina suv solib, o'zina alohida qozonchada bir qaynatib oling. So'ng suvini to'kib tashlab, undan so'nggina ovqatga soling.)

Qadam 6
Tugllandi

Mosh yorilgandan so'ng, guruchni ham yuvib solamiz va past olovda suvini to'liq shimgunicha qaynatib pishiramiz. Aytgancha, qopqog'ini yopishni unutmang. Agarda suvi kamlik qilsa-yu, taom quruq bo'lib qolsa, unda yana qaynoq suvdan soling.

Qadam 7
Tugllandi

Xohishga qarab ikkta piyozni qovurib, ustidan bir dona pomidorni qirg'ichdan chiqarib soling va biroz pishiring. Pishgan taomning ustiga surtib iste'mol qilsangiz, juda ajoyib ta'mni kashf qilgan bo'lasiz.

Shuningdek moshkichirini suzma, ko'katlar va to'g'ralgan piyoz bilan birga dasturxonga tortish mumkin. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • 90 daqiqa
  • Serves 6
  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Adjust Servings:
300 gramm qo'y yoki mol g'shti
2 ta piyoz
200 gramm qizil sabzi
300 gramm kartoshka
200 gramm o'simlik yog'i
250 gramm mosh
200 gramm yumaloq donli guruch
ta'bga qarab tuz va murch
0,5 choy qoshiq zira
0,5 choy qoshiq kashnich
oldingi
Olmali pechenyelar
keyingi
Manti

1 Sharhlar Hide Comments

Iltimos moshni pishmay qoladigan xoramzodasi böladiku shuni qanday aniqlash mumkin malumot beringlar mazza qilib yeb ötirsam pishmagan qattiq mosh chiqib qoladi

Fikringiz