fbpx
Olma-sitrus mevali pirog

Olma-sitrus mevali pirog

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Asosiga:

Yo’nalishlar

Ichi mevalar bilan to’la, shirin-nordon ta’mli piroglarni yoqtirsangiz, unda bu retseptimiz aynan siz uchun!

Shuning uchun ham bu retseptimizni albatta saqlab oling va undan tayyorlab, yaqinlaringizni xushnud qiling.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 35 000 so’m sarf qilinadi.

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamiriga:
100 gramm sariyog'
300 gramm 15-20 % li smetana
300 gramm un
10 gramm qabartma
Asosiga:
2 ta limon
1 ta apelsin
4 ta olma
120-140 gramm shakar
30 gramm makkajo'xori kraxmali
Qadam 1
Tugallandi

Xamirini tayyorlab olamiz

Tog'orachaga un, shakar, smetana, qabartma va xona haroratida yumshagan sariyog'ni solamiz. Mikser yordamida aralashtirib, xamir qorib olamiz. Xamirni yelim xaltaga solib, 2 soatga yoki bir kechaga sovutgichga olib qo'yamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Aylanasi 24 sm li +qolipga pergament qog'oz to'shaymiz.

Qadam 3
Tugallandi

Tingan xamirni ikkiga bo'lamiz - 1/4 va 3/4.

Xamirning 3/4 qismini o'qlovda 0,5 santimetr yupqalikda yoyib olamiz va qolipga olamiz. Chetlaridan 2 sm uzulikdagi devorcha(bortik)lar hosil qilamiz.

Xamirning 1/4 qismini 10-15 daqiqaga muzlatgichga olib qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Asosini tayyorlab olamiz

Apelsin po'stlog'ini qirg'ichdan chiqarib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Apelsin va limonlarni po'sti, mag'zidagi oq pardasi va urug'chalaridan tozalab olamiz.

Blender idishiga solamiz, ustidan apelsin po'stlog'i, kraxmal va shakarni solamiz. Silliq holatga kirguniga qadar, ezib maydalab olamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Olmalarni po'stini archib, to'rtburchak shaklda to'g'rab olamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Tayyorlab qo'yilgan xamirimizga to'g'ralgan olmani sepib chiqamiz va ustidan apelsinli pyureni quyamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Muzlatgichdagi xamir bo'lagini olib, qirg'ichdan chiqarib olamiz va pirog ustidan sepamiz. Xohishga qarab, yana ustidan har xil yong'oqlardan sepish mumkin.

Qadam 9
Tugallandi

180-190 C darajada qizigan pechga qo'yib, 50-60 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Yoqimli ishtaha!

Muallif: Sitora

  • 2 soatdan ko'proq
  • Portsiya 8
  • O’rtacha
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamiriga:
100 gramm sariyog'
300 gramm 15-20 % li smetana
300 gramm un
10 gramm qabartma
Asosiga:
2 ta limon
1 ta apelsin
4 ta olma
120-140 gramm shakar
30 gramm makkajo'xori kraxmali
oldingi
Videoretsept: Karamelli tvorojnik
keyingi
Tovuqli ruletlar

3 Sharhlar Hide Comments

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.