Olchali keks
Masalliqlar:
-
270 gramm un
-
150 gramm yumshatilgan sariyog' yoki margarin
-
170 gramm shakar
-
3 ta tuxum
-
80 millilitr sut
-
2 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
200 gramm danagidan tozalangan olcha
Yo’nalishlar
Keks – kutilmagan mehmonlar kelib qolganda – ajoyib yechim bo’la oladi. Mayin va shirin xamir nordon olcha bilan qo’shilganda, ajoyib ta’m hosil qiladi.
Aytgancha, keksga nafaqat yangi uzilgan olcha, balki muzlatilgan danaksiz olcha ham to’g’ri keladi. Ta’bga ko’ra tayyor keksga shakar upasi sepishingiz yoki bezatishingiz mumkin.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 15 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
270 gramm un | |
150 gramm yumshatilgan sariyog' yoki margarin | |
170 gramm shakar | |
3 ta tuxum | |
80 millilitr sut | |
2 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
200 gramm danagidan tozalangan olcha |
Chuqur idishda sariyog', shakar va vanil shakarini mikser yordamida aralashtiramiz. Massa bir xil bo'lganidan so'ng 1 tadan tuxum solib, yaxshilab ko'pirtirishda davom etamiz.
Xona haroratidagi sutni solib, ko'pirtiramiz.
Unni qabartma bilan aralashtirib, qolgan mahsulotlarga qo'shamiz. Yaxshilab aralashtiramiz.
Qolipni yog'lab, un sepamiz.
Xamirni qolipga oz-ozdan, olcha bilan ketma-ketlikda quyamiz.
Olchani xamirga aralashtirib yuborsa ham bo'ladi, u holda meva suvlanib, keks pishmasdan oldin qizarishni boshlaydi.
Masalliqlar:
270 gramm un | |
150 gramm yumshatilgan sariyog' yoki margarin | |
170 gramm shakar | |
3 ta tuxum | |
80 millilitr sut | |
2 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
200 gramm danagidan tozalangan olcha |