fbpx
Oddiy xamirdan somsa

Oddiy xamirdan somsa

Masalliqlar:

  • xamiriga

  • asosiga

Yo’nalishlar

Ko’katli somsani faqatgina qatlamali xamirdan tayyorlash shart emas. Yupqa qilib yoyilgan oddiy xamirdan u yanada mazaliroq bo’lib pishadi. Uning ichidagi asosidan roxatlanishingizga esa hech nima halaqit qila olmaydi.

Bizning retseptimiz bunday somsani qanday qilib tez va oson tayyorlashni o’rgatadi.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 15 000 so’m. *

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
xamiriga
500 gramm un
200 millilitr suv
1 ta tuxum
1 choy qoshiq tuz
asosiga
2 bog' mator ko'kati
1 bog' jag'-jag'
1 bog' ismaloq
50 gramm yalpiz
150 gramm kartoshka
150 gramm piyoz
30 millilitr o'simlik yog'i
ustiga suritish uchun tuxum
Qadam 1
Tugallandi

Un suv, tuz va tuxumni aralashtiramiz. Xamir qorib, paketga solamiz va 20 daqiqaga chetga olib qo'yamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Ko'katlarni yuvib, quritamiz va mayda qilib to'g'raymiz.

Qadam 3
Tugallandi

Kartoshka va piyozni to'rtburchak shaklida to'g'raymiz.

Qadam 4
Tugallandi

Katta idishda ko'katlar va sabzavotlarni aralashtirib, tuz va murch sepamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Tagi chuqur tovada o'simlik yog'ini qizdirib, asosni o'rtacha olovda 8-10 daqiqa pishiramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Xamirni 2-3 mm qalinlikda yoyamiz va tomonlari 12-15 santimetr keladigan to'rtburchaklarga kesib olamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Har bir to'rtburchakning o'rtasiga 1,5 osh qoshiq asos solib, chetlarini konvert shakliga keltirib yopib chiqamiz.

Maslahat: xamir chetlari yaxshi yopishishi uchun ularni ozroq xo'llab yuboring.

Qadam 8
Tugallandi

Somsa tugilgan joyini pastga qaratib, gaz pechi patnisiga joylashtiramiz.

Qadam 9
Tugallandi

Ustiga tuxum suritib, 180 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 25 daqiqaga yuboramiz.

Yoqimli ishtaha!

Rasmiy instagram sahifasi:artel_official

Rasmiy instagram sahifasi (uy uchun kichik jihozlar):artel_mbt

Reklama huquqi ostida

  • 1 soat 20 daqiqa
  • Portsiya 12
  • O’rtacha
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
xamiriga
500 gramm un
200 millilitr suv
1 ta tuxum
1 choy qoshiq tuz
asosiga
2 bog' mator ko'kati
1 bog' jag'-jag'
1 bog' ismaloq
50 gramm yalpiz
150 gramm kartoshka
150 gramm piyoz
30 millilitr o'simlik yog'i
ustiga suritish uchun tuxum
oldingi
Videoretsept:dangasa somsa
keyingi
Videoretsept: qurabiya

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.