Nyu Yorkdagi Levain Bakery non mahsulotlari do’konidagidek pechenye
Masalliqlar:
-
125 gramm yumshatilgan sariyog'
-
75 gramm shakar
-
1 ta tuxum
-
250 gramm un
-
20 gramm makkajo'xori kraxmali
-
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
-
1 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
bir chimdim tuz
-
60 gramm yong'oq
-
100 gramm sutli shokolad
Yo’nalishlar
Shokolad va yong’oqli pechenye – eng mashxur pechenyelardan biridir. Ushbu pechenyelarni tayyorlash ko’p vaqtni talab qilmaydi, ammo u oila a’zolaringizni xursand qiladi.
Nozik, yumshoq pechenye illiq sutga ham ajoyib qo’shimcha bo’la oladi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 28 000 so’m. *
narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
125 gramm yumshatilgan sariyog' | |
75 gramm shakar | |
1 ta tuxum | |
250 gramm un | |
20 gramm makkajo'xori kraxmali | |
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
1 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
bir chimdim tuz | |
60 gramm yong'oq | |
100 gramm sutli shokolad |
Chuqur idishga yumshatilgan sariyog' va shakar solib, lopata yordamida yaxshilab aralashtiramiz. Tuxum solib, aralashtirishda davom etamiz.
Alohida idishda quruq masalliqlarni aralashtiramiz (un, kraxmal, qabartma, soda, vanil shakari va tuz).
Quruq massani yarimini yog'li massga solib, yaxshilab aralashtiramiz. So'ngra qolganini ham solamiz. To'yingan xamir hosil bo'lishi kerak.
So'ngra xamirga katta qilib to'g'ralgan yong'oq va shokolad bo'laklarini solib, aralashtiramiz. Hosil bo'lgan xamirni 15 daqiqaga muzlatgichga yuboramiz.
Masalliqlar:
125 gramm yumshatilgan sariyog' | |
75 gramm shakar | |
1 ta tuxum | |
250 gramm un | |
20 gramm makkajo'xori kraxmali | |
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
1 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
bir chimdim tuz | |
60 gramm yong'oq | |
100 gramm sutli shokolad |