Mevali kompot
Masalliqlar:
-
3 litr suv
-
500 gramm o'rik
-
300 gramm olcha yoki shpanka
-
200-220 gramm shakar
Yo’nalishlar
Kompot – foydali va mazali ichimlik bo’lib, uni barcha mavsumda tayyorlash mumkin, ayniqsa yozda unga teng keladigani yo’q. Ammo ushbu ichimlikni tayyorlashda e’tiborga olish kerak bo’lgan kichik sirlar mavjud.
Kompotni faqat yangi va aynimagan meva va rezavor mevalardan pishirish juda muhimdir.
Qattiq mevalar mayda qilib to’g’raladi, yumshoq mevalar esa kattaroq qilib, rezavor mevalar kompotga butunligicha solinadi.
Barcha meva va rezavor mevalar qaynagan suvga solinadi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 10 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Suvni kastrulyaga solib, qaynatamiz.
Olcha va o'rikni yuvib, o'rikni ikkiga bo'lamiz, danagini olib tashlaymiz. Olchani butunligicha qoldiramiz.
Qaynagan suvga mevalarni solamiz. O'rtacha olovda 10 daqiqa pishiramiz.
Shakar solib, yana 5 daqiqa qaynatamiz. So'ngra olovni o'chirib, idish qopqog'ini yopib, 10-15 daqiqaga tindirib qo'yamiz.