fbpx
Malinali tort-muss

Malinali tort-muss

Masalliqlar:

  • Asosiga:

  • Malinali ganashiga:

  • Mussiga:

Yo’nalishlar

Malina va shokoladdan tayyorlaniladigan bugungi tortimizni hozir, malinalar g’arq pishgan vaqtda albatta pishirib ko’ring. 

Bunday tort bayram dasturxonlaringizga ko’rk bag’ishlashi aniq.

Hozir yangi malinalardan, sal keyinroq ular tugagan vaqtda esa muzlatilganlaridan ham foydalanib, bu tortni pishirish mumkin.

Tayyorlaniladigan tortga taxminan  55 000 so’m pul sarflaysiz.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Asosiga:
200 gramm pechenye
60 gramm sariyog'
Malinali ganashiga:
100 gramm malina
250 gramm sutli shokolad
100 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
Mussiga:
20 gramm jelatin
100 millilitr sut
500 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
150 gramm maskarpone pishlog'i
200 gramm shakar upasi
3 ta tuxum oqi
150 gramm+bezatish uchun malina
Qadam 1
Tugallandi

Pechenyeni blenderda maydallab oling.

Qadam 2
Tugallandi

Sariyog'ni eriting va pechenye bilan aralashtirib oling. Qolipga solib, qo'lda tekislab oling. So'ng sovutgichga olib qo'ying.

Qadam 3
Tugallandi

Ganashini tayyorlab oling. Qaymoni o'rtacha olovga qo'yib qizdiring, gaz ustidan oling, ichiga shokoladni bo'lib soling va 20 soniyaga qoldiring. So'ng yaxshilab aralashtirib oling.

Qadam 4
Tugallandi

Malinani blenderda maydalang va shokoladli qaymoq ustidan soling. So'ng pechenye solingan qoliga soling, ustini qoshiqda tekislab oling.

Qadam 5
Tugallandi

Jelatinni sutga ivitib qo'ying.

Qadam 6
Tugallandi

Qaymoqni yaxshilab ko'pirtiring, so'ng maskarpone pishlog'ini solib aralashtiring.

Qadam 7
Tugallandi

Tuxum oqini shakar upasi bilan yaxshilab ko'pirtiring.

Qadam 8
Tugallandi

Malinani blendrda maydalang va qaymoq-pishloqli aralashmaga soling va aralashtiring, so'ng ehtiyotkorlik bilan malinali-qaymoqli aralashmaga soling.

Qadam 9
Tugallandi

Jelatin solinga sutni qizdirib olamiz, faqat qaynab ketmasin. Erigan jelatinni mussga solamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Malinali ganash ustidan malinali mussni solamiz, ustini qoshiqda tekislaymiz. So'ng sovutgichga 4-5 soat olib qo'yamiz.

Qadam 11
Tugallandi

Tayyor tortni ustini rezavor mevalar bilan bezating.

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Asosiga:
200 gramm pechenye
60 gramm sariyog'
Malinali ganashiga:
100 gramm malina
250 gramm sutli shokolad
100 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
Mussiga:
20 gramm jelatin
100 millilitr sut
500 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
150 gramm maskarpone pishlog'i
200 gramm shakar upasi
3 ta tuxum oqi
150 gramm+bezatish uchun malina
oldingi
«Kapreze» salati
keyingi
Baqlajonli yelpig’ichlar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.