fbpx
Baqlajonli yelpig’ichlar

Baqlajonli yelpig’ichlar

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Baqlajonlardan tayyorlaniladigan bugungi mazali taomimiz sizlarga yelpig’ichni eslatsa ajab emas.

Baqlajon juda foydali sabzavot bo’lib, u quydagi vitaminlarni o’zida saqlaydi: kaliy, РР vitaminlari,  В, С guruh vitaminlari, karotin, kalsiy, fosfor, natriy, magniy, asal va temir. Bundan tashqari baqlajon juda mazali bo’lib, u past kaloriyaligi sabab ham, parhezbop mahsulot sanaladi.

Tayyorlaniladigan taomga taxminan 15 000 so’p pul sarflaysiz.*

Mahsulot narxi manba chop etilgan vaqtgagina ama qiladi.

Masalliqlar:

2 ta baqlajon
300 gramm pomidor
200 gramm qattiq pishloq
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
yarim bog' shivit
ta'bga qarab tuz va murch
200 gramm smetana
Qadam 1
Tugllandi

Baqlajonlarni teng ikkiga bo'lamiz.

Qadam 2
Tugllandi

Har bir kesilgan baqlajondan uzun chiziqlar kesib chiqamiz. Faqat usti taxminan 2 sm cha qolsing, kesilib ketmasin.

So'ng tuz sepib, 5-10 daqiqa qoldiramiz.

Qadam 3
Tugllandi

Pishloqni yupqa parrak qilib, pomidorlarni esa yarim oy qilib to'g'rab olamiz.

Qadam 4
Tugllandi

Qayla

Smetanaga shivit va sarimsoqpiyozni mayda to'g'rab solamiz, tuz va murch sepib aralashtirib olamiz.

Qadam 5
Tugllandi

Pergament qog'oz to'shalgan patnisga baqlajonlarni terib chiqamiz.

Baqlajonning har bir bo'lagiga pomiror va pishloq terib chiqamiz.

Qadam 6
Tugllandi

Ustiga esa qayladan surtib chiqamiz.

180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 40 daqiqa davomida pishirib olamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

2 ta baqlajon
300 gramm pomidor
200 gramm qattiq pishloq
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
yarim bog' shivit
ta'bga qarab tuz va murch
200 gramm smetana
oldingi
Malinali tort-muss
keyingi
Videoretsept: Makkajo’xori solib pishirilgan tovuqli sate

Fikringiz