Malinali tort-muss
Masalliqlar:
-
Asosiga:
-
200 gramm pechenye
-
60 gramm sariyog'
-
Malinali ganashiga:
-
100 gramm malina
-
250 gramm sutli shokolad
-
100 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
-
Mussiga:
-
20 gramm jelatin
-
100 millilitr sut
-
500 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
-
150 gramm maskarpone pishlog'i
-
200 gramm shakar upasi
-
3 ta tuxum oqi
-
150 gramm+bezatish uchun malina
Yo’nalishlar
Malina va shokoladdan tayyorlaniladigan bugungi tortimizni hozir, malinalar g’arq pishgan vaqtda albatta pishirib ko’ring.
Bunday tort bayram dasturxonlaringizga ko’rk bag’ishlashi aniq.
Hozir yangi malinalardan, sal keyinroq ular tugagan vaqtda esa muzlatilganlaridan ham foydalanib, bu tortni pishirish mumkin.
Tayyorlaniladigan tortga taxminan 55 000 so’m pul sarflaysiz.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Asosiga: |
|
200 gramm pechenye | |
60 gramm sariyog' | |
Malinali ganashiga: |
|
100 gramm malina | |
250 gramm sutli shokolad | |
100 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
Mussiga: |
|
20 gramm jelatin | |
100 millilitr sut | |
500 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
150 gramm maskarpone pishlog'i | |
200 gramm shakar upasi | |
3 ta tuxum oqi | |
150 gramm+bezatish uchun malina |
Pechenyeni blenderda maydallab oling.
Sariyog'ni eriting va pechenye bilan aralashtirib oling. Qolipga solib, qo'lda tekislab oling. So'ng sovutgichga olib qo'ying.
Ganashini tayyorlab oling. Qaymoni o'rtacha olovga qo'yib qizdiring, gaz ustidan oling, ichiga shokoladni bo'lib soling va 20 soniyaga qoldiring. So'ng yaxshilab aralashtirib oling.
Malinani blenderda maydalang va shokoladli qaymoq ustidan soling. So'ng pechenye solingan qoliga soling, ustini qoshiqda tekislab oling.
Jelatinni sutga ivitib qo'ying.
Qaymoqni yaxshilab ko'pirtiring, so'ng maskarpone pishlog'ini solib aralashtiring.
Tuxum oqini shakar upasi bilan yaxshilab ko'pirtiring.
Malinani blendrda maydalang va qaymoq-pishloqli aralashmaga soling va aralashtiring, so'ng ehtiyotkorlik bilan malinali-qaymoqli aralashmaga soling.
Jelatin solinga sutni qizdirib olamiz, faqat qaynab ketmasin. Erigan jelatinni mussga solamiz.
Malinali ganash ustidan malinali mussni solamiz, ustini qoshiqda tekislaymiz. So'ng sovutgichga 4-5 soat olib qo'yamiz.
Tayyor tortni ustini rezavor mevalar bilan bezating.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Asosiga: |
|
200 gramm pechenye | |
60 gramm sariyog' | |
Malinali ganashiga: |
|
100 gramm malina | |
250 gramm sutli shokolad | |
100 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
Mussiga: |
|
20 gramm jelatin | |
100 millilitr sut | |
500 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
150 gramm maskarpone pishlog'i | |
200 gramm shakar upasi | |
3 ta tuxum oqi | |
150 gramm+bezatish uchun malina |