fbpx
Mak solib pishirilgan oshirma pirog

Mak solib pishirilgan oshirma pirog

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Asosiga:

  • Qiyomiga:

Yo’nalishlar

Tvorog va mak solib pishiriladigan bunday ajoyib ko’rinishga ega pirogni hatto bayram dasturxoniga ham tayyorlash mumkin.

Uyda tayyorlangan pishiriqdan taralgan ifor esa butun oila a’zolaringizni bir dasturxon atrofida to’planishga majbur qilishi aniq. Juda shirin bo’lmagan, yumshoq va chiroyli ko’rinishdagi pirogimiz tvorogni xush ko’rmaydiganlarga ham yoqishi aniq. Asosiysi retseptdagi ko’rsatmalarimizga to’liq amal qilsangiz bo’lgani.

Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 9 000 soʻm sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamiriga:
225 gramm un
50 millilitr kefir
75 gramm tvorog
1 osh qoshiq shakar
1/4 choy qoshiq tuz
4 gramm quruq xamirturush
35 gramm eritilgan sariyog'
1 dona tuxum
Asosiga:
25 gramm mak
25 gramm sariyog'
3 osh qoshiq shakar
Qiyomiga:
2 choy qoshiq shakar
2 choy qoshiq suv
Qadam 1
Tugallandi

Chuqurroq idishga un va xamirturushni solib, aralashtirib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Boshqa idishga esa iliq kefir, shakar, tuz, tvorog va tuxumni solamiz va blenderda silliq bo'lguniga qadar ezib maydalaymiz.

Qadam 3
Tugallandi

Suyuq aralashmani unli massaga solamiz, ustidan eritilgan sariyog'ni quyib, xamir qorib olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Xamirni ustini sochiq bilan yopib, 1 soat iliq joyga olib qo'yamiz.

So'ng oshgan xamirni yana bir bor mushtlaymiz va yana yarim soatga tindirib qo'yamiz.\

Gaz pechini 180 C darajaga yoqib qo'yamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Oshgan xamirni 4 ta bo'laka bo'lamiz.

Birinchi bo'lagini aylanasi 25 sm li aylana shaklda yoyib olamiz.

Pergament qog'oz to'shalgan gaz pechi patnisiga olib qo'yamiz, eritilgan sariyog'dan surtib, mak va shakar sepamiz.

Ikkinchi xamir bo'lagini ham xuddi shunday yoyib, birinchisini ustiga qo'yib yopib olamiz. Eritilgan sariyog'dan surtib, shakar va makdan sepamiz. Uchinchi xamir bilan ham ham xuddi shunday usulda ish tutamiz. To'rtinchi xamirni yoyib, ustiga qo'yamiz va chetlarini birlashtirib olamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Pirog o'rtasiga stakanni qo'yamiz va uni 16 ta teng bo'lakka kesib chiqamiz, Ikkitadan kesilgan bo'lakni olib, bir-biriga teskari tomonga burib chiqamiz. Ozroq ko'tarilishi uchun 10 daqiqaga qoldiramiz.

Qadam 7
Tugallandi

180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 20-30 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Pirog pishgunga qadar esa qiyomni tayyorlab olamiz, Kichiqroq idishga shakar va suvni solib, sal quyuqlashguniga qadar, taxminan 2-3 daqiqa qaynatib olamiz. So'ng pishgan pirogga surtib chiqamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • 2.5 soat
  • Portsiya 8
  • O’rtacha
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamiriga:
225 gramm un
50 millilitr kefir
75 gramm tvorog
1 osh qoshiq shakar
1/4 choy qoshiq tuz
4 gramm quruq xamirturush
35 gramm eritilgan sariyog'
1 dona tuxum
Asosiga:
25 gramm mak
25 gramm sariyog'
3 osh qoshiq shakar
Qiyomiga:
2 choy qoshiq shakar
2 choy qoshiq suv
oldingi
Videoretsept: amerikancha pankeyklar
keyingi
Yarim oy shaklidagi yong’oqli rogaliklar

2 Sharhlar Hide Comments

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.