fbpx
«Lakomka» kremli bulochkalari

«Lakomka» kremli bulochkalari

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Kremiga:

Yo’nalishlar

Ko’pchilikka bolaligini eslatib yuboradigan, yumshoq kremli, yeryong’oq ta’miga to’yingan mazali bulochkalar retseptini taqdim etamiz.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 20 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamiriga:
200 millilitr iliq sut
bir chimdim tuz
1 choy qoshiq quruq xamirturush
100 gramm shakar
100 gramm margarin yoki sariyog'
2 ta tuxum
600 gramm un
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut
Kremiga:
4 ta tuxum sarig'i
40 gramm makkajo'xori kraxmali
80 gramm shakar
500 millilitr sut
1 choy qoshiq vanil shakari
150 gramm tozalangan yeryong'oq
Qadam 1
Tugallandi

Iliq sutga shakar va xamirturushni solib aralashtiramiz. Ustini sochiq bilan yopib, 15 daqiqa iliq joyga olib qo'yamiz.

Qadam 2
Tugallandi

So'ng ustidan eritilgan sariyog', tuxum, vanil shakari va tuzni solib, aralashtirib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Un sepib, yumshoqina xamir qorib olamiz. Xamirni ustini yopib, 1-1.5 soatga iliq joyga olib qo'yamiz.

Xamir ikki hissaga ko'tarilishi kerak.

Qadam 4
Tugallandi

Tuxum sarig'i ustidan shakar va vanil shakarini solamiz. SAnchiq yoki venchikda ko'pirtirib olamiz. Ustidan 100 ml sut va kraxmalni solamiz. Aralashtiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

100 ml sutni qaynash darajasiga keltirib, ustidan oz-ozdan kraxmalli aralashmani quyamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Past olovda krem quyuqlashguncha muntazam kovlab turib, qaynatib pishiramiz.

Qadam 7
Tugallandi

Tayyor kremni boshqa idishga quyib, ustini oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopamiz. Bunda pelyonka kremga tegib turishi kerak. Sovuq joyga olib qo'yamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Tayyor oshgan xamirni olib, uni 14-16 ta bo'lakka bo'lamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Har bir xamir bo'lagini aylanasi 8-10 sm kattalikda yoyib olamiz va ikki buklab, ya'ni yarim oy shaklini berib, pergament qog'oz ustiga terib chiqamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Ustini sochiq bilan yopib, 15-20 daqiqa iliq joyga olib qo'yamiz.

Qadam 11
Tugallandi

Bulochkalar ustiga tuxum sarig'i va sutdan surtamiz. 180 C darajada qizigan pechga qo'yib, 25 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Qadam 12
Tugallandi

Pishgan bulochkalarni biroz sovutib, so'ng buklagan chetini biroz pichoqda kesamiz va ichini krem bilan to'ldiramiz. Shu joyini maydalangan yeryong'oqqa botirib olamiz.

Bulochkalar tayyor!

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • Portsiya 14
  • O’rtacha
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamiriga:
200 millilitr iliq sut
bir chimdim tuz
1 choy qoshiq quruq xamirturush
100 gramm shakar
100 gramm margarin yoki sariyog'
2 ta tuxum
600 gramm un
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut
Kremiga:
4 ta tuxum sarig'i
40 gramm makkajo'xori kraxmali
80 gramm shakar
500 millilitr sut
1 choy qoshiq vanil shakari
150 gramm tozalangan yeryong'oq
oldingi
Lavash va pishloqdan qilingan chipslar
keyingi
Megrelcha xachapuri

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.