fbpx
Megrelcha xachapuri

Megrelcha xachapuri

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Gruzincha xachapurilarning yana bir turi bu – Megrelcha xachapurilar bo’lib, uning nafaqat ichiga, balki ustiga ham pishloqdan sepilishi bilan farq qiladi.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 35 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

150 millilitr iliq suv
2 choy qoshiq shakar
2 choy qoshiq quruq xamirturush
100 millilitr iliq sut
30 gramm sariyog'
1 dona tuxum
1 choy qoshiq tuz
500 gramm un
600 gramm "suluguni" pishlog'i
2-3 ta ustiga surtish uchun tuxum sarig'i
Qadam 1
Tugllandi

Stakanga iliq suvni quyamiz, shakar solib, aralashtiramiz.

Qadam 2
Tugllandi

Ustidan xamirturushni solamiz, aralashtirib olamiz. Ustini sochiq bilan yopib, 30 daqiqa iliq joyga olib qo'yamiz.

Qadam 3
Tugllandi

Sariyog'ni eritib, sutni esa biroz ilitib olamiz.

Qadam 4
Tugllandi

Idishga un bilan tuzni elab solamiz. Ustidan eritilgan sariyog', iliq sut va tuxumni solamiz.

Qadam 5
Tugllandi

Xamirturushli aralashmani solib, yumshoqina xamir qorib olamiz. Xamirni 5 daqiqacha yaxshilab mushtlaymiz. Xamirni ustini ozroq yog'lab, sochiq bilan yopamiz va iliq joyga 2 soatga olib qo'yamiz.

Qadam 6
Tugllandi

Xamir ko'tarilib chiqqach, pishloqni olib, qirg'ichning katta tishchasidan chiqaramiz.

Qadam 7
Tugllandi

Xamirni olib, 3 qismga bo'lamiz. Har bir xamirni aylana shaklda yoyib, o'rtasiga 150 grammdan pishloqdan solamiz. Chetlarini birlashtirib, ag'daramiz va yana ozroq kattalashtirib yoyamiz.

Qadam 8
Tugllandi

Xamirning bir nechta joyini sanchiq bilan teshib, ustiga tuxum sarig'idan surtamiz.

Qadam 9
Tugllandi

Xamirni pergament qog'oz to'shalgan patnisga olib, ustidan qolgan pishloqni sepamiz va 200 C darajada 10 daqiqa pishiramiz. So'ng haroratni oxirigacha ko'tarib, qizarguniga qadar, taxminan 5 daqiqa pishirib olamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

150 millilitr iliq suv
2 choy qoshiq shakar
2 choy qoshiq quruq xamirturush
100 millilitr iliq sut
30 gramm sariyog'
1 dona tuxum
1 choy qoshiq tuz
500 gramm un
600 gramm "suluguni" pishlog'i
2-3 ta ustiga surtish uchun tuxum sarig'i
oldingi
“Lakomka” kremli bulochkalari
keyingi
Rediska solingan kartoshkali iliq salat

Fikringiz