fbpx
Karam va kartoshkali pirog

Karam va kartoshkali pirog

Masalliqlar:

  • asosiga

Yo’nalishlar

Tayyorlanishi oson bo’lgan karam va kartoshkali pirog tushlik yoki kechki ovqat uchun eng to’g’ri tanlov bo’la oladi.

Xamiri esa juda mayin bo’lib pishadi.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 20 000 so’m. *

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
400-450 gramm un
200 gramm smetana
100 millilitr suv
0,5 choy qoshiq qabartma
2-3 osh qoshiq o'simlik yog'i
1 choy qoshiq shakar
0,5 choy qoshiq tuz
asosiga
300 gramm kartoshka
200 gramm karam
100 gramm piyoz
100 gramm sabzi
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
ta'bga ko'ra ziravorlar
ta'bga ko'ra tuz va murch
ustiga suritish uchun smetana
ustiga sepish uchun kunjut
Qadam 1
Tugallandi

Asosini tayyorlab olamiz

Tovada o'simlik yog'ini qizdiramiz. Piyozni somoncha shaklida to'g'rab, tilla rangga kirguniga qadar, taxminan 1-2 daqiqa qovurib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Orqasidan mayda to'g'ralgan karam va sabzini solamiz. Aralashtirib, 2 daqiqa qo'viramiz.

Qadam 3
Tugallandi

So'ngra mayda to'g'ralgan kartoshkani solamiz va aralashtiramiz. Olovda yarim tayyor holga kelgunicha ushlab turamiz. Agar sabzavotlar suv chiqarmagan bo'lsa, 2-3 qoshiq suv quyib yuborsa bo'ladi.

Qadam 4
Tugallandi

Kartoshka ortiqcha tuzni o'ziga olishini inobatga olib, tuz va murch qo'shamiz. Asosini tayyorlash uchun odatda 6-7 daqiqa kerak bo'ladi. Tayyor bo'lgan massani sovutish uchun tovadan olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Xamir tayyorlaymiz

Idishda suv,o'simlik yog'i, smetana, tuz va shakarni aralashtiramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Elangan un va qabartmani sepib, juda yumshoq xamir qoramiz. Ko'proq un kerak bo'lishi ham mumkin.
Xamirni 15 daqiqaga tindirib qo'yamiz. So'ngra uni 2 ga bo'lamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Xamirni 1 chi qismini qolipga solamiz. Bizning qolipimiz 24 diametrni tashkil etadi. Xamirimiz yog'li bo'lgani tufayli, qolipni yog'lashga hojat yo'q.

Qadam 8
Tugallandi

Asosini solib, ustini xamirni ikkinchi qismi bilan yopamiz.
Pirogimizni chetlarini yaxshilab yopib chiqamiz. O'rtasini esa bug' chiqib turishi uchun teshib qo'yamiz.
Ustiga smetana suritib, kunjut sepamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Karam va kartoshkali pirogimizni 180 darajada qizdirilgan gaz pechida qizargunicha pishirib olamiz.
Agar pirogimizni usti qorayishni boshlasa, gaz pechi haroratini pasaytirib, pirogni folga bilan yopamiz.
Pirog taxminan 30-35 daqiqada pishadi.

Qadam 10
Tugallandi

Pirogni sovushini kutamiz va qolipdan olamiz.
Yoqimli ishtaha!

  • Portsiya 6
  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
400-450 gramm un
200 gramm smetana
100 millilitr suv
0,5 choy qoshiq qabartma
2-3 osh qoshiq o'simlik yog'i
1 choy qoshiq shakar
0,5 choy qoshiq tuz
asosiga
300 gramm kartoshka
200 gramm karam
100 gramm piyoz
100 gramm sabzi
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
ta'bga ko'ra ziravorlar
ta'bga ko'ra tuz va murch
ustiga suritish uchun smetana
ustiga sepish uchun kunjut
oldingi
Bug’da pishirilgan sudak balig’i va kartoshka pyuresi
keyingi
Videoretsept: Inglizcha go’shtli pirog

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.