Italyancha krostata
Masalliqlar:
-
qumoq xamir uchun
-
330 gramm un
-
160 gramm yumshatilgan sariyog'
-
2 ta tuxum
-
120 gramm shakar
-
apelsin sedrasi
-
bir chimdim tuz
-
0,5 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
-
asosiga
-
250 gramm turshak
-
150 gramm yong'oq
-
50 millilitr yangi siqilgan apelsin sharbati
-
40 gramm shakar
-
150-170 millilitr suv
-
shakar upasibezak uchun
Yo’nalishlar
Ushbu pirog mevali tartning yana bir varianti bo’lib, u har xil ko’rinishga ega bo’lishi mumkin. Yorqin tusga ega bunday pirog har qanday bayram dasturxonini ajoyib tarzda bezab turadi.
Asosini esa o’z ta’bingizga ko’ra istalgancha o’zgartirishingiz mumkin.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 50 000 so’m. *
narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
qumoq xamir uchun |
|
330 gramm un | |
160 gramm yumshatilgan sariyog' | |
2 ta tuxum | |
120 gramm shakar | |
apelsin sedrasi | |
bir chimdim tuz | |
0,5 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
asosiga |
|
250 gramm turshak | |
150 gramm yong'oq | |
50 millilitr yangi siqilgan apelsin sharbati | |
40 gramm shakar | |
150-170 millilitr suv | |
shakar upasi |
Idishda shakar, bir chimdim tuz, apelsin sedrasi, tuxum va yumshatilgan sariyog'ni yaxshilab aralashishi uchun mikser yordamida aralashtiramiz.
So'ngra un va qabartmani solamiz.
Xamir qorib, paketga solamiz va 1 soatga muzlatgichga yuboramiz.
Kastrulyaga turshak, yong'oq, shakar solib, ustidan apelsin sharbati va suv quyamiz.
Qopqog'ini yopib, o'rtacha olovda 30-40 daqiqa qaynatamiz. So'ngra sovutamiz.
Xamirni muzlatgichdan olib, 8 mm qalinlikda yoyamiz. Qolip diametri 24 sm.
Maslahat: Xamirni pergament qog'ozi ustida yoygan maqul, shunda xamirni qolipga olib o'tish oson bo'ladi.
Xamirning ortib qolgan chetlarini kesib olamiz. Ammo bortiklar qolishi kerak. Asosini solamiz. Ortib qolgan xamirdan bezak uchun tasmalar kesib olamiz.
Masalliqlar:
qumoq xamir uchun |
|
330 gramm un | |
160 gramm yumshatilgan sariyog' | |
2 ta tuxum | |
120 gramm shakar | |
apelsin sedrasi | |
bir chimdim tuz | |
0,5 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
asosiga |
|
250 gramm turshak | |
150 gramm yong'oq | |
50 millilitr yangi siqilgan apelsin sharbati | |
40 gramm shakar | |
150-170 millilitr suv | |
shakar upasi |