fbpx
Inglizcha bulochkalar

Inglizcha bulochkalar

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Ustidagi belgisiga:

  • Qiyomiga:

Yo’nalishlar

Xushbo’y va momiq, Vatani Angliya hisoblanmish mana bunday bulochkalar retsepti bilan tanishib oling. Dolchinga to’yinib pishgan bunday bulochkalardan taraladigan ifor butun uyingizni chulg’ab olishi aniq.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 10 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamiriga:
300 millilitr iliq sut
80 gramm shakar
14 gramm quruq xamirturush
4 stakan un
1 choy qoshiq dolchin
100 gramm sariyog'
100 gramm mayiz
1 dona tuxum
Ustidagi belgisiga:
1/2 stakan un
100 millilitr suv
Qiyomiga:
60 gramm shakar
1/4 stakan suv
1 choy qoshiq vanil shakari
bir chimdim maydalangan muskat yong'og'i
Qadam 1
Tugallandi

Tog'orachaga iliq sut, xamirturush va shakarni solib, aralashtirib olamiz. Ustini sochiq bilan yopib, 15 daqiqaga qoldiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Alohida idishga un bilan muskat yong'og'ini elab solamiz. Yumshoq sariyog'ni ham solib, qo'lda kukunsimon holatga kirgunicha aralashtiramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Unli massaga mayizni ham solamiz. Tuxum va tayyorlab qo'ygan oparamizni ham solib, aralashtiramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Xamirni stol ustiga olib, qo'lda 10 daqiqa yaxshilab mushtlaymiz. Xamir yumshoq va cho'ziluvchan bo'lishi kerak. So'ng uni shar holatiga keltirib, ustini yopamiz va 1 soatga iliq joyga olib qo'yamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Oshgan xamirni olib mushtlaymiz va 18 ta teng bo'lakka bo'lamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Xamir bo'laklarini pergament qog'oz to'shalgan pech patnisiga terib chiqamiz va 30 daqiqaga qoldirmiz.

Qadam 7
Tugallandi

Ustidagi naqshi uchun un bilan suvni aralashtirib olamiz va pishiriq qopchasiga quyamiz. Bulochkalarning ustidan "x" shaklini chizib chiqamiz. Xohishga qarab, boshqacha shakllar hosil qilish mumkin.

Qadam 8
Tugallandi

Bulochkalarni 220 C darajada qizigan pechda 10 daqiqa davomida pishirib olamiz, so'ng haroratni 200 C ga tushirib, yana 12 daqiqa davomida pishiramiz.

Qadam 9
Tugallandi

Qozonchaga suv, shakar va maydalangan muskat yong'og'ini solamiz. Suv quyib, gazga qo'yib, qaynash darajasiga keltiramiz.

Qadam 10
Tugallandi

Pishgan bulochkalar ustidan 2-3 marta qiyomdan surtib chiqamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • 1 soat 25 daqiqa
  • Portsiya 18
  • O’rtacha
  • 220 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamiriga:
300 millilitr iliq sut
80 gramm shakar
14 gramm quruq xamirturush
4 stakan un
1 choy qoshiq dolchin
100 gramm sariyog'
100 gramm mayiz
1 dona tuxum
Ustidagi belgisiga:
1/2 stakan un
100 millilitr suv
Qiyomiga:
60 gramm shakar
1/4 stakan suv
1 choy qoshiq vanil shakari
bir chimdim maydalangan muskat yong'og'i
oldingi
Issiq shokolad
keyingi
Apelsin va dolchinli choy

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.