«Grafskie razvalini» torti
Masalliqlar:
-
Biskvitiga:
-
2 ta tuxum
-
50 gramm shakar
-
60 gramm un
-
Kremiga:
-
200 gramm sariyog'
-
300 gramm quyultirilgan sut
-
Bezesiga:
-
3 ta tuxum oqi
-
150 gramm shakar upasi
-
50 gramm shakar
-
Bezatish uchun:
-
50 gramm qora shokolad
Yo’nalishlar
Mana bunday mazali va betakror ko’rinishli tortni deyarli hamma ta’tib ko’rgan bo’lsa kerak.
Bunday shirinlikni tayyorlash oson bo’lib, faqatgina beze tayyorlashdan ko’pchilik cho’chiydi. Ammo bizning batafsil retseptimiz bu muammoga yechim bo’la oladi.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 36 000 soʻm sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Biskvitiga: |
|
2 ta tuxum | |
50 gramm shakar | |
60 gramm un | |
Kremiga: |
|
200 gramm sariyog' | |
300 gramm quyultirilgan sut | |
Bezesiga: |
|
3 ta tuxum oqi | |
150 gramm shakar upasi | |
50 gramm shakar | |
Bezatish uchun: |
|
50 gramm qora shokolad |
Biskvitli asosini tayyorlab olamiz:
Tuxum va shakarni birga taxminan 5 daqiqa davomida ko'pirtirib olamiz.
So'ng unni elab solamiz va lopatka yordamida ehtiyotkorlik bilan aralashtirib olamiz.
Pech patnisiga pergament qog'oz to'shaymiz va 18-20 sm kattalikda aylana shakl chizamiz.
Xamirni shu aylana shakl ichiga quyamiz va lopatkada ustini tekislab, chetidan chiqarmaymiz.
So'ng 190 С darajada qizigan pechga qo'yib, 15-17 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Aylana qolip yordamida biskvitning issiqligida bitta katta aylana shakl kesib olamiz.
Bezeni quyidagi retsept asosida pishirib olamiz.
Kremini tayyorlab olamiz:
Xona haroratida yumshagan sariyog'ni mikser yordamida 2-3 daqiqa davomida yaxshilab ko'pirtirib olamiz.
So'ng ko'pirtirishni to'xtatmay, quyultirilgan sutni ingichka qilib quyamiz. Krem silliq va momiq holatga kirguniga qadar yaxshilab ko'pirtiramiz. Bunga taxminan 4 daqiqa vaqt sarflanadi.
So'ng tayyor bo'lgan kremni qandolatchilik qopchasiga solamiz.
Tortni yig'ish:
Tortni yig'ish uchun mos idish tanlaymiz. Ustidan biskvitni qo'yamiz.
Bezalar har birining ostiga qoshiq yoki qandolatchilik qopchasi yordamida krem surtib olamiz va har bir bezeni biskvit ustidan terib chiqamiz.
Shu jarayonni barcha bezelar bilan takrorlab, ularni ustma-ust terib chiqamiz. Ular o'rtasidagi bo'sh joyga esa krem surtib chiqamiz.
Tort ustini eritilgan shokolad va yong'oqlar bilan bezab chiqamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Biskvitiga: |
|
2 ta tuxum | |
50 gramm shakar | |
60 gramm un | |
Kremiga: |
|
200 gramm sariyog' | |
300 gramm quyultirilgan sut | |
Bezesiga: |
|
3 ta tuxum oqi | |
150 gramm shakar upasi | |
50 gramm shakar | |
Bezatish uchun: |
|
50 gramm qora shokolad |