fbpx
Gollandcha olmali keks

Gollandcha olmali keks

Masalliqlar:

  • Shtreyzeliga:

  • Xamiriga:

Yo’nalishlar

Olmali pishiriqlar eng sevimli va ko’p tayyorlaniladigan yeguliklardan biri hisoblanadi. Bu safar ham sizlarga olma va yong’oq solib pishiriladigan sinalgan keks retseptini taqdim etamiz.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 30 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Shtreyzeliga:
60 gramm shakar
60 gramm un
65 gramm sariyog'
1-2 choy qoshiq dolchin
Xamiriga:
112 gramm yumshagan margarin yoki sariyog'
250 gramm shakar
3 ta tuxum
100 millilitr kefir
1 choy qoshiq vanil shakari
310 gramm un
2 choy qoshiq qabartma
0.5 choy qoshiq tuz
3-4 dona shirin-nordon ta'mli olma
125 gramm maydalangan yong'oq
Qadam 1
Tugllandi

Shtreyzelini tayyorlab olamiz

Sariyog'ni mayda to'rtburchak qilib to'g'raymiz. Alohida idishga shakar, un va dolchinni solib aralashtirib olamiz. Ustidan sariyog'ni ham solib, qo'lda kukunsimon holatga kirgunicha yaxshilab ishqalaymiz.

Qadam 2
Tugllandi

Shtreyzelni sovutgichga qo'yib turamiz.

Qadam 3
Tugllandi

Tog'orachaga xona haroratida yumshagan sariyog' yoki margarinni solib, shakar bilan birgalikda yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Bittadan tuxum, kefir va vanilinni ham solamiz. Mikser yordamida yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Qadam 4
Tugllandi

Un, qabartma va tuzni elab olamiz va tog'orachadagi massa ustidan solamiz.

Aralashtirib olamiz.

Qadam 5
Tugllandi

Olmalarni to'g'rab, yong'oqni esa biroz maydalab, xamirga qo'shamiz.

Qadam 6
Tugllandi

Xamirni yog' surtilgan qolipga quyamiz. Buning uchun 28x10 kattalikdagi uzunchoq qolip, yoki 22-24 sm kattalikdagi aylana qolipdan foydalanamiz.

Qadam 7
Tugllandi

Xamir ustidan tayyorlab qo'ygan shtreyzelimizni sepamiz.

Qadam 8
Tugllandi

170 C darajada qizigan pechga qo'yib, 60 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Yoqimli ishtaha!

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Shtreyzeliga:
60 gramm shakar
60 gramm un
65 gramm sariyog'
1-2 choy qoshiq dolchin
Xamiriga:
112 gramm yumshagan margarin yoki sariyog'
250 gramm shakar
3 ta tuxum
100 millilitr kefir
1 choy qoshiq vanil shakari
310 gramm un
2 choy qoshiq qabartma
0.5 choy qoshiq tuz
3-4 dona shirin-nordon ta'mli olma
125 gramm maydalangan yong'oq
oldingi
Qiyma bilan to’ldirilgan bulg’or qalampirlari
keyingi
No’xatli quyuq sho’rva

Fikringiz