fbpx
Go’shtli pirog

Go’shtli pirog

Masalliqlar:

  • Asosiga:

  • Asosiga:

Yo’nalishlar

Go’shtli pirog ko’pchilikning eng sevimli pishiriqlaridan biri ekanligi hech kimga sir emas. Bugun bizlar uning xamiriga kefir solib tayyorladik.

 Bu pirogga shakl berish usuli kavkazcha piroglarni eslatadi, ammo unga xamirturush solinmaydi.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 25 000 so’m sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Asosiga:
400 gramm mol go'shtidan qiyma
2 ta katta-katta piyoz
yarim bog' xohlagan ko'katlar
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
ta'bga qarab tuz va murch
4 osh qoshiq sut yoki qaymoq
Asosiga:
320-350 gramm un
250 millilitr kefir
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
0,5 choy qoshiq tuz
1 choy qoshiq qabartma
1 dona tuxum
ustiga sepish uchun sedana
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i
Qadam 1
Tugallandi

Tuxum bilan tuzni sanchiqda sal ko'pirtiramiz. Ustidan o'simlik yog'i, kefir, iste'mol sodasini solib aralashtiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Ustidan unni elab solamiz va qo'lga yopishmaydigan yumshoqqina xamir qoramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Xamirni stol ustiga qo'yib yaxshilab mushtlaymiz va 20 daqiqaga tindirib qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Qiymaga to'g'ralgan piyoz, sarimsoqpiyoz, ko'katlar va ziravorlarni solamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Xamirni qalinligi 8 mm bo'lgunga qadar yoyamiz va o'rtasiga qiymali aralashmani hammasini solamiz. Xamir chetlarini pirogning o'rtasiga qilib birlashtiramiz, ya'ni hammasini bitta bitta joyga yopishtiramiz. Ag'darib, aylanasi 30 sm bo'lgunga qadar yoyamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Pergament qog'oz ustiga qo'yib, patnisga olamiz. Sanchiq bilan bir nechta joyini teshamiz. Ustiga tuxum sarig'idan surtamiz va sedanadan sepamiz.

Qadam 7
Tugallandi

180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 30-35 daqiqa davomida pishiramiz. Pishgan pirog ustiga suv sepib, ustini yopamiz va 15 daqiqaga tindirib qo'yamiz. Yoqimli ishtaha!

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Asosiga:
400 gramm mol go'shtidan qiyma
2 ta katta-katta piyoz
yarim bog' xohlagan ko'katlar
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
ta'bga qarab tuz va murch
4 osh qoshiq sut yoki qaymoq
Asosiga:
320-350 gramm un
250 millilitr kefir
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
0,5 choy qoshiq tuz
1 choy qoshiq qabartma
1 dona tuxum
ustiga sepish uchun sedana
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i
oldingi
Tovuqli «Kachchiatore» taomi
keyingi
Kunjutli pechenye

3 Sharhlar Hide Comments

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.