Breadly kafesidan retsept: Tuzli karamel
Masalliqlar:
-
165 gramm shakar
-
40 millilitr suv
-
100 gramm yumshatilgan sariyog'xona haroratidagi
-
15 gramm glyukozao'rniga xuddi shuncha asal solsa ham bo'ladi
-
50 gramm qaymoqYog'lilik miqdori ahamiyatga ega emas, faqat ishlatishdan oldin biroz ilitib olinadi
-
30 millilitr sut
-
7 gramm tuz
Yo’nalishlar
Bugun yana o’sha mashhur Breadly kafesi o’zining mazali tuzli karamel retseptini zira.uz o’quvchilari e’tiboriga havola etadi.
Breadlyda qaylani qanday tayyorlanilishini, muassasa xodimlaridan bilib oldik. Uni quymoqlar, har xil pishiriq va tortlar bilan birga iste’mol qilishadi. Tayyorlash jarayoni esa umuman qiyinchilik tug’dirmaydi.
Masalliqlar:
165 gramm shakar | |
40 millilitr suv | |
100 gramm yumshatilgan sariyog' | |
15 gramm glyukoza | |
50 gramm qaymoq | |
30 millilitr sut | |
7 gramm tuz |
Kerakli masalliqlarni tayyorlab olamiz. Sariyog' xona haroratida bo'lishi kerak. Qaymoqni biroz ilitib olamiz. Qaylani tovada tayyorlab olish yaxshiroq.
Tovaga shakarni o'zini solib eritamiz. So'ng suv va glyukozani solamiz. Glyukoza o'rniga asal solsak ham bo'ladi. Silliq holatga kirgunicha aralashtiramiz. Rangi o'zgarishiga guvoh bo'lasiz.
Rangi o'zgarghanidan so'nggina sariyog'ni solib, aralashtirib olamiz.
Sut solib aralashtiramiz.
So'ng qaymoqni biroz ilitib, oz-ozdan karamel ichiga quyamiz. Yaxshilab aralashtirib olamiz.
Tuz solamiz va yaxshilab aralashtirib olamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.