fbpx
Batafsil fotoretsept: tvorogli pirog

Batafsil fotoretsept: tvorogli pirog

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Asosiga:

Yo’nalishlar

Agar sizning bolajonlaringiz kalsiy manbai hisoblanmish – tvorogni yoqtirishmasa unda hozirgi retsept aynan siz uchun. U katta-yu kichikka birdek yoqishi aniq.

Bunday shirinlik kechki ovqatdan so’ng, bir piyola issiq choy bilan ayni muddaodir.

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamiriga:
250 gramm margarin yoki sariyog'
500 gramm un
2 ta tuxum sarig'i
250 gramm shakar
2 osh qoshiq smetana
3 choy qoshiq kakao kukuni
yarim choy qoshiq iste'mol sodasi
iste'mol sodasini o'ldirish uchun 9% li sirka
Asosiga:
600 gramm tvorog
200 gramm shakar
2 ta tuxum
2 ta tuxum oqi
1 osh qoshiq bug'doy yormasi
1 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali
ta'bga qarab vanil
Qadam 1
Tugallandi

Barcha kerakli masalliqlarni tayyorlab olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Xamirini tayyorlash

Margarinni qirg'ichdan o'tkazamiz va un bilan aralashtiramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Ustidan shakar, kakao kukuni, smetana va sirkada o'ldirilgan iste'mol sodasini solamiz.

Qadam 4
Tugallandi

So'ng hammasini yaxshilab aralashtiramiz. Xamir quruqroq bo'ladi. Lekin yoyishga qulay. Margarin yumshab, xamir cho'ziluivchan bo'ladi.

Qadam 5
Tugallandi

Xamirni bir nechta bo'laklarga bo'lib, koptokchalar yasaymiz va yelim qog'ozga solib muzlatgichga 40 daqiqaga qo'yamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Asosini tayyorlaymiz

Katta idishga tvorog va shakarni solib aralashtiramiz. So'ng ustidan tuxum, tuxum oqi, bug'doy yormasi va kraxmalni solamiz.

Barchasini yaxshilab aralashtiramiz va ustini yelim qog'oz bilan yopib sovutgichga qo'yamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Qolipni tayyorlab olamiz. Iloji bo'lsa aylanasi 26-28 sm li qolip ishlatamiz.

Margarinni qolipni hamma yeriga surtamiz va ustidan un sepamiz. Ortiqcha unni qoqib tashlaymiz.

Qadam 8
Tugallandi

Muzlatgichdan xamirni teng yarmidan ko'prog'ini olamiz va 5-7 mm qalinlikda yoyib chiqamiz.

Qolipni nafaqat tagiga, balki chetlariga ham qo'yib chiqamiz.

Qadam 9
Tugallandi

So'ng asosni solib, tekislaymiz.

Qadam 10
Tugallandi

Xamirni qolgan qismini olib, pirog ustiga qirg'ichning katta tishidan o'tkazamiz.

Qadam 11
Tugallandi

Pirogni sovuq gaz pechiga qo'yamiz, shunda usti yorilib ketmaydi.

So'ng 180 C da 40-50 daqiqa davomida pishirib olamiz. Pishganidan so'ng sovutib, kesib olamiz va dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!

Muallif: Sitora

  • 90 daqiqa
  • Portsiya 8
  • O’rtacha
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamiriga:
250 gramm margarin yoki sariyog'
500 gramm un
2 ta tuxum sarig'i
250 gramm shakar
2 osh qoshiq smetana
3 choy qoshiq kakao kukuni
yarim choy qoshiq iste'mol sodasi
iste'mol sodasini o'ldirish uchun 9% li sirka
Asosiga:
600 gramm tvorog
200 gramm shakar
2 ta tuxum
2 ta tuxum oqi
1 osh qoshiq bug'doy yormasi
1 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali
ta'bga qarab vanil
oldingi
Solyanka – quyuq sho’rva
keyingi
Qo’ziqorinli pashtet

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.