fbpx
Batafsil fotoretsept: «Bounty» torti

Batafsil fotoretsept: «Bounty» torti

Masalliqlar:

  • Korjiga:

  • Asosiga:

  • Ganashiga:

Yo’nalishlar

«Bounty» shokoladli batonchalarini sevib iste’mol qiluvchilarga albatta bu tortdan tayyorlab ko’rishni maslahat beramiz. Bunday tort o’zining ta’mi bilan sizni lol qoldirib, og’zingizda erib ketadi.

Tort yumshoq biskvit, shokoladli glazur va albatta kokosli quyuq qavatdan iborat.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 56 000 so’m pul sarflanadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.

Masalliqlar:

Korjiga:
95 gramm un
bir chimdim tuz
1 osh qoshiq kakao
1 choy qoshiq vanil shakari
3 ta tuxum
200 gramm shakar
1 choy qoshiq tez eriydigan qahva
170 gramm sariyog'
90 gramm qora shokolad
Asosiga:
150 gramm kokos qirindisi
340 gramm quyultirilgan sut
Ganashiga:
120 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
180 gramm qora shokolad
50 gramm sariyog'
Qadam 1
Tugallandi

Korjini tayyorlab olamiz

Tog'orachaga sariyog' va shokoladni solib, suv bug'ida eritib olamiz. Muntazam aralashtirib, to'liq erigandan so'ng gazdan olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Shakar va qahvani solib, venchikda aralashtirib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Tuxumni bittadan solib, yaxshilab aralashtirib olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

So'ng esa vanil shakari, tuz, kakao va unni solib, yaxshilab aralashtirib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Aylanasi 22-24 sm li qolipni yog'lab, tagiga pergament qog'oz to'shaymiz va xamirni quyamiz. 175 C darajada qizigan pechga qo'yib, 25-30 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Pishgan korjni sovigunga qadar qolipida qoldiramiz.

Qadam 7
Tugallandi

Asosini tayyorlab olamiz

Asosi uchun quyultirilgan sut va kokos qirindisini aralashtirib olamiz.

Qadam 8
Tugallandi

So'ng sovigan korj ustidan asosni solib, tekislab chiqamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Ganashini tayyorlaymiz

Qaymoqni qozonchaga quyib, gazga qo'yamiz. Qizdiramiz, ammo qaynash darajasiga keltirmaymiz, ya'ni qaynamasligi lozim.

Qadam 10
Tugallandi

Issiq qaymoqqa shokoladni bo'lib solamiz va erishi uchun silikon lopatkada yaxshilab aralashtirib olamiz.

Qadam 11
Tugallandi

So'ng bir bo'lak sariyog' solib, yaxshilab aralashtirib olamiz.

Qadam 12
Tugallandi

Glazurni issiqligida tort ustidan quyamiz va ustini tekislab chiqamiz.

So'ng tortni kamida 1 soatga yoki iloji bo'lsa bir kechaga sovutgichda qoldiramiz.

Qadam 13
Tugallandi

Tortni kesib, ajoyib ta'midan bahramand bo'lamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Korjiga:
95 gramm un
bir chimdim tuz
1 osh qoshiq kakao
1 choy qoshiq vanil shakari
3 ta tuxum
200 gramm shakar
1 choy qoshiq tez eriydigan qahva
170 gramm sariyog'
90 gramm qora shokolad
Asosiga:
150 gramm kokos qirindisi
340 gramm quyultirilgan sut
Ganashiga:
120 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
180 gramm qora shokolad
50 gramm sariyog'
oldingi
Baqlajonli gazak
keyingi
Karamelli muss

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.