Banan-qulupnayli tort
Masalliqlar:
-
Korjiga:
-
4 ta tuxum
-
80 gramm 20% yog'li smetana
-
200 gramm shakar
-
250 gramm un
-
bir chimdim tuz
-
1.5 choy qoshiq qabartma
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
Asosi va kremiga:
-
500 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
-
16 gramm qaymoq uchun quyuqlashtiruvchizagustitel'
-
50 gramm shakar upasi
-
0.5 choy qoshiq vanil shakari
-
2 dona banan
-
100-200 gramm qulupnay
Yo’nalishlar
Sizlarga bugun ajoyib biskvitli tort retseptini taqdim etamiz. Bunday tortni oddiy kundalikda ham, bayram yoki tug’ilgan kunlarda ham pishirish mumkin.
Biskvitni bizlar aylanasi 18-20 sm kattalikdagi qolipda pishirdik.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 50 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Korjiga: |
|
4 ta tuxum | |
80 gramm 20% yog'li smetana | |
200 gramm shakar | |
250 gramm un | |
bir chimdim tuz | |
1.5 choy qoshiq qabartma | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
Asosi va kremiga: |
|
500 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
16 gramm qaymoq uchun quyuqlashtiruvchi | |
50 gramm shakar upasi | |
0.5 choy qoshiq vanil shakari | |
2 dona banan | |
100-200 gramm qulupnay |
Korjiga:
Kattaroq idishga tuxum, shakar, vanil shakari va tuzni solamiz.
Mikser yordamida 3 hissa kattalashguniga qadar ko'pirtirib olamiz. O'rtacha tezlikda taxminan 10 daqiqa ko'pirtiramiz.
Smetanani solamiz, tezligini kamaytirib, yana ozroq ko'pirtiramiz.
Alohida idishga un va qabartmani elab solamiz.
Unni oz-ozdan tuxumli massaga solib, lopatka yordamida aralashtiramiz.
Qolipning chetlariga sariyog' surtib, ozroq un sepamiz. Ostiga pergament qog'oz to'shaymiz.
Quyuq xamirni qolipga quyamiz.
180 C darajada qizigan pechda biskvitni 40-50 daqiqa davomida pishirib olamiz. Pishirish jarayonida pechni ochib ko'rish mumkin emas, aks holda biskvit ko'tarilmay qoladi.
40 daqiqadan so'ng gugurt cho'p yordamida tekshirib ko'ramiz. Agar quruq chiqsa, demak pishgan hisoblanadi. Pishgan biskvitni pechni ochiq qoldirib, 10 daqiqa sovutamiz.
Biskvitni qolipidan ajratib, 10 daqiqa pech panjarasida sovutib olamiz.
Biskvitni ko'ndalangiga teng ikkiga bo'lib olamiz.
Kremi:
Idishga qaymoqni quyib, 1-2 daqiqa yuqori bo'lmagan tezlikda ko'pirtirib olamiz.
So'ng shakar upasi va vanil shakarini sepib, yana 1 daqiqa ko'pirtiramiz.
Qaymoqqa mo'ljallangan quyultirgichni solib, yaxshilab ko'pirtirib olamiz.
Krem o'z shaklini ushlab turishi, oqib ketmasligi lozim.
Qulupnay va bananlarni yupqa qilib to'g'raymiz, ustini bezatish uchun bir nechta qulupnaydan olib qo'yamiz.
Biskvitning birinchi qavatiga krem surtib chiqamiz. Kesilgan mevalarni teramiz. Ikkinchi qavat biskvitni qo'yib, usti va chetlariga krem surtamiz.
Ustini ikkiga bo'lingan qulupnaylar va krem bilan bezatamiz.
Bayramona tort tayyor, yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Korjiga: |
|
4 ta tuxum | |
80 gramm 20% yog'li smetana | |
200 gramm shakar | |
250 gramm un | |
bir chimdim tuz | |
1.5 choy qoshiq qabartma | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
Asosi va kremiga: |
|
500 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
16 gramm qaymoq uchun quyuqlashtiruvchi | |
50 gramm shakar upasi | |
0.5 choy qoshiq vanil shakari | |
2 dona banan | |
100-200 gramm qulupnay |