Apelsinli keks
Masalliqlar:
-
Xamiriga
-
1 dona apelsin
-
150 gr sariyog'
-
150 gr shakar
-
3 ta tuxum
-
1 choy qoshiq vanil ekstrakti
-
250 gr un
-
2 choy qoshiq qabartma
-
Qiyomiga
-
0.5 ta apelsin sharbati
-
3 osh qoshiq shakar upasi
Yo’nalishlar
Ko’pchilik orziqib kutgan apelsinlar mavsumi ham yaqinlashib qoldi. Bu safargi darsimizda sizlarga hidi dimog’ingizni qitiqlovchi, mayin va og’zingizda erib ketadigan, tarkibiga apelsin sharbati va po’stlog’i qo’shilgan keksni taqdim qilamiz.
Bundan tashqari pishirig’imizni ustidan apelsin sharbatidan tayyorlangan qiyomni quyib chiqishimiz, keksning har bir bo’lagiga tasvirlab berish juda qiyin bo’lgan ta’m beradi. Ishoning, bir safar tayyorlashning o’zi bu keksning sevimli pishiriqlaringiz qatoridan joy egallashiga shubha yo’q!
Masalliqlar:
Xamiriga |
|
1 dona apelsin | |
150 gr sariyog' | |
150 gr shakar | |
3 ta tuxum | |
1 choy qoshiq vanil ekstrakti | |
250 gr un | |
2 choy qoshiq qabartma | |
Qiyomiga |
|
0.5 ta apelsin sharbati | |
3 osh qoshiq shakar upasi |
1-qadam
Apelsin po'sti archilib, sharbati siqib chiqariladi.
2-qadam
Xona haroratidagi sariyog' shakar bilan oqargunicha ko'pirtiriladi.
3-qadam
Bittadan tuxum solinib, yaxshilab aralashtiriladi.
So'ng apelsin sharbati, po'stlog'i va vanil ekstrakti solinadi.
4-qadam
Un qabartma bilan aralashtirilib, suyuq massaga solinadi.
Yaxshilab aralashtiriladi va oldindan yog' surtib qo'yilgan, keks uchun mo'ljallangan qolipga quyiladi.
5-qadam
Qizib turgan duxovkada 180 C issiqlikda25-30 daqiqa davomida pishirib olinadi.
6-qadam
Apelsin sharbati shakar upasi bilan silliq holatga kelguncha yaxshilab aralashtiriladi.
Sovigan keksni ustidan tayyor qiyom quyiladi. Yoqimli ishtaha!
Telegram kanalimizga a'zo bo'ling va har doim yangi retseptlarimiz markazida bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga |
|
1 dona apelsin | |
150 gr sariyog' | |
150 gr shakar | |
3 ta tuxum | |
1 choy qoshiq vanil ekstrakti | |
250 gr un | |
2 choy qoshiq qabartma | |
Qiyomiga |
|
0.5 ta apelsin sharbati | |
3 osh qoshiq shakar upasi |