fbpx
«8 mart» asalli torti

«8 mart» asalli torti

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Kremiga:

Yo’nalishlar

Bugungi retseptimiz sizlarga bayram uchun ajoyib sovg’a bo’lishiga shubha yo’q, chunki 8 martga mo’ljallangan bunday tortni siz hali pishirib ko’rmagansiz.

Oddiy tayyorlaniladigan bu tort juda mazalli bo’lib, har qanday dasturxonga ko’rk berishi aniq.

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamiriga:
80 gramm shakar
40 gramm asal
1 ta tuxum
bir chimdim tuz
50 gramm sariyog'
180 gramm un
Kremiga:
200 gramm qora shokolad
200 millilitr yog'li qaymoq
300 gramm tvorogli pishloq
Qadam 1
Tugallandi

Tovaga shakar, tuz, tuxum va asalni solamiz va yaxshilab aralashtiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Sariyog'ni solamiz va o'rtacha olovga qo'yib qizdiramiz.

Tinmasadan aralashtirib turamiz va qaynash darajasiga kelganda esa darhol gaz ustidan olamiz va iste'mol sodasini solamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Hosil bo'lgan aralashmani biroz sovutamiz va unning 3/4 qismini solib, aralashtiramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Unning qolgan qismini stol ustiga sepamiz va ustidan xamirni solamiz.

Xamirni aylana shaklga keltiramiz. Xamir qo'lga yopishqoq bo'lsa, unda yana undan qo'shing.

Qadam 5
Tugallandi

Xamirni yelim qog'ozga solamiz va bir soatga sovutgichga qo'yamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Vaqt o'tganidan so'ng xamirni olamiz va ikkiga bo'lamiz.

Pergament qog'oz ustiga qalinligi 3-4 mm da yoyib olamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Son shaklidagi xamirimizni gaz pechi patnisiga qo'yamiz va sanchiq bilan bir nechta joylarini teshamiz.

180 C da qizdirilgan gaz pechida taxminan 3-4 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Pishgan xamirlarni olib sovutamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Ganashni tayyorlab olamiz.

Buning uchun shokolad va qaymoqni suv bug'iga qo'yib eritamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Aralashma silliq holatga kirganidan so'ng esa, uni gaz plaita ustidan olamiz va sovutamiz.

Ustiga teqqizib, yelim qog'oz bilan yopamiz va 1-2 soatga sovutgichga qo'yamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Ganashimizni olib, mikserda ko'pirtirib olamiz. Massaning hajmi birozga ko'tariladi.

So'ng tvorogli pishloqni solamiz.

Qadam 11
Tugallandi

Xamirni birinchi qavatini qo'yib, ustidan konditer qopchaga solingan krem bilan bezatib chiqamiz.

So'ng ustidan ikkinchi xamirni qo'yamiz va uni ham krem bilan bezatamiz.

Xohishga qarab ustini gul va mevalar bilan bezatishingiz mumkin. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • Portsiya 6
  • O’rtacha
  • 180 С

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamiriga:
80 gramm shakar
40 gramm asal
1 ta tuxum
bir chimdim tuz
50 gramm sariyog'
180 gramm un
Kremiga:
200 gramm qora shokolad
200 millilitr yog'li qaymoq
300 gramm tvorogli pishloq
oldingi
Milly kafesidan retsept: Chakanda (oblepixa)li choy
keyingi
Videoretsept: bananli pudding

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.